Autor: admin
Datum objave: 25.06.2013
Share
Komentari:


100. ROĐENDAN AKADEMIKA VLADIMIRA IBLERA

u srijedu 26. lipnja 2013. u 14 sati

100. ROĐENDAN AKADEMIKA VLADIMIRA IBLERA

 

Proslava 100. rođendana akademika Vladimira Iblera

u srijedu 26. lipnja 2013. u 14 sati

u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Zagreb, Zrinski trg 11

 

Akademik Vladimir Ibler (rođen 25. lipnja 1913. u Zagrebu) jedan je od vodećih hrvatskih znanstvenika iz područja međunarodnoga prava, uvažen i izvan granica naše zemlje, dugogodišnji sveučilišni profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sada u mirovini, plodan pisac brojnih znanstvenih i stručnih djela, sudionik važnih međunarodnih konferencija na kojima je kreirano suvremeno međunarodno pravo mora, predavač na sveučilištima u inozemstvu, nezaobilazan savjetnik i član državnih povjerenstava za uređenje hrvatskih državnih granica.

 25 06 2013
Predsdjednik Josipović čestitao akademiku Vladimiru Ibleru stoti rođendan

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku akademiku Vladimiru Ibleru u povodu njegova 100. rođendana. 
„Kao Predsjednik Republike Hrvatske, ali i kao Vaš bivši student, od srca Vam čestitam stoti rođendan!
Vaša bogata karijera, od početaka vezana za Katedru za međunarodno javno pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, traje sve do danas. Vaše aktivno sudjelovanje u znanstvenom životu u području međunarodnog prava, rijedak je primjer kontinuiteta u doprinosu pravnoj znanosti. Svojim znanstvenim doprinosom učinili ste mnogo ne samo za hrvatsko, već i za europsko i svjetsko međunarodno pravo. Svojim ste dugogodišnjim radom na Pravnom fakultetu u Zagrebu i u drugim hrvatskim gradovima obrazovali brojne generacije hrvatskih pravnika, a mnogi od Vaših studenata ostvarili su značajne karijere u Hrvatskoj, u diplomaciji te u različitim međunarodnim institucijama i sveučilištima. Možete biti ponosni na to. Vi ste dokazali da profesionalna aktivnost i kreativnost ne trebaju posustati s godinama. Želim Vam puno zdravlja i osobne sreće!“, stoji u poruci predsjednika Josipovića.

 

1269
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.