Autor: admin
Datum objave: 23.04.2018
Share


11. HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost – izložba je otvorena!

Prostor za povremene izložbe MSU-a, do 13.5.2018. / ULAZ SLOBODAN

11. HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost – izložba je otvorena!

Prostor za povremene izložbe MSU-a, do 13.5.2018. / ULAZ SLOBODAN

otvorenje 11. izložbe HT nagrada, foto: Bojan Mrđenović

S više od 800 posjetitelja, u odličnoj atmosferi i zabavi koja je potrajala do kasno u noć, otvorili smo dugo iščekivano novo izdanje natječajne izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, koja već jedanaestu godinu nudi presjek novog umjetničkog stvaralaštva. Oni koji nam se nisu uspjeli pridružiti na otvorenju u petak imat će priliku do 13. svibnja 2018. u MSU-u vidjeti 36 najboljih radova koji kroz različite medije i tematske cjeline govore o našem društvenom, privatnom i javnom, kulturnom, ekonomskom i umjetničkom trenutku. Novost na izložbi ove godine je aplikacija Cultural Places, odnosno multimedijalni vodič izložbom koji posjetiteljima omogućuje da priče o radovima na izložbi čuju od samih autora. Ulaz na izložbu je, već tradicionalno, besplatan, a podsjećamo i da ne zaboravite glasati za vama najbolji rad jer će onaj rad koji prikupi najviše glasova osvojiti Nagradu publike i 10.000 kuna, a najsretniji glasač posebnu nagradu - Huawei tablet  T1 8 inch Pro. (...galeriju fotografija s otvorenja izložbe možete pogledati ovdje)

razgovori

HT nagrada – razgovori: Mirjana Vodopija i Dino Priselac & Silvia Roberta Zaplatić

Prostor HT izložbe, srijeda, 25.4.2018. u 17 sati

Mirjana Vodopija, Tranzicija, 2017.

U sklopu 11. HT nagrade održat će se razgovori s umjetnicima koje izabiru i moderiraju članovi i članice Kluba mladih MSU. Tako ćemo ove srijede razgovarati s Mirjanom Vodopijom, inače profesoricom Katedre za grafiku Akademije likovnih umjetnosti, te dvojcem: Dinom Priselcem, doktorandom na Grafičkom studiju, i Silviom Robertom Zaplatić, studenticom povijesti umjetnosti i češkog jezika. Za Mirjanu Vodopiju njezina je multimedijalna instalacija „Tranzicija“ prikaz putovanja, ali ujedno i potrebe za bijegom od interijera opterećenog predmetima, a Dino Priselac i Roberta Silvia Zaplatić u audio radu „4 godišnja doba“ rekreiraju zvukove prirode koje postupno narušavaju zvukovi melodija zvona i obavijesti pametnih telefona.

izložba

Paulina Jazvić: Sweet dreams

MSU galerija, do 13.5.2018. / ULAZ SLOBODAN

 Paulina Jazvić, Sweet dreams, 2018.

Izložbom Sweet dreams u MSU galeriji umjetnica Paulina Jazvić predstavlja se novim radovima kojima problematizira očekivanja, nadanja i snove pojedinca u kontekstu emotivnih odnosa. Radovi promišljaju društveno prihvatljive forme te upozoravaju na određene pojave i situacije koje umjetnica primjećuje i bilježi te nose obilježje autobiografskog. Koristeći se različitim simboličkim predmetima umjetnica ukazuje na osobna očekivanja, nadanja i snove te na utjecaj vremena u kontekstu njihova razbijanja i nestajanja. Na izložbi je predstavljeno pet radova simboličkih naslova Sweet Dreams, Together forever, Piece of Cake, Pošarat ću te kemijskom i Muž mi je na moru.

izložba  

Formula čula – djela iz Zbirke marginalne umjetnosti i zbirki MSU-a

MSU, Zbirke u pokretu, 2. kat, do 15. rujna 2018.

Stjepan Bukovina, Bez naziva, oko 1980.

Umjetnici autsajderi stvaraju bez namjere, neopterećeni akademskim okvirima, maksimalno izražavajući svoju potrebu za osobnom slobodom. Njihovo stvaralaštvo možemo opisati kao iskonsko, stvaraju slobodnu umjetnost koja ne poznaje granice, umjetnost koju prepoznajemo kao umjetnost bez predumišljaja i predrasuda. Na izložbi Formula čula predstavljen je tako izbor djela iz Zbirke marginalne umjetnosti i zbirki MSU-a. Izloženo je četrdesetak radova kojima želimo istaknuti osebujni karakter zbirke, ali i nekoliko radova umjetnika koje do sada nismo primarno sagledavali kroz prizmu autsajderskog stvaralaštva.

Kustosica izložbe: Daniela Bilopavlović Bedenik

filmske projekcije

MSU kino

U suradnji s kinom Metropolis, od 26. do 30. 4. 2018.

Iz filma 120 otkucaja u minuti

Ovaj tjedan prikazujemo dobitnika Velike nagrade žirija u Cannesu 120 otkucaja u minuti, dramu Noć u Parizu, dobitnika Zlatnog globusa Iz ništavila te hvaljenu komediju Staljinova smrt koja je zabranjena u Rusiji. (...raspored projekcija)

radionica

Kreativna radionica za djecu: Martinisov vremeplov

MSU, dvorana Školica, subota, 28.4.2018. od 15 do 16.30 sati

Instalacija Dalibora Martinisa New York, New York u stalnom postavu MSU-a

U sklopu 23. edukativno-muzejske akcije ove subote vodimo vas na Martinisov brod! U fokusu je video instalacija Dalibora Martinisa naziva New York, New York iz 1984. koja simulira ambijent broda. Po uzoru na Martinisov „vremeplov“, polaznici radionice će izraditi vlastiti u obliku tzv. eksplodirajuće kutije sa sjećanjem koje žele poslati u budućnost ili prošlost. (...više)

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: eduakcija@msu.hr do petka 27.4.2018. do 15.30 sati, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta te kontakt broj. Okupljanje je na recepciji Muzeja u 15.00 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Dob polaznika: 6 – 13 godina

Voditeljica radionice: Renata Filčić, povjesničarka umjetnosti

manifestacija

LJETO U MSU 2018.

MSU, od 2.6. do 14.7.2018.

Jedinstveni multimedijalni program već tradicionalno subotama donosi mnoštvo umjetničkih sadržaja, a ove godine po načelu čak „5 u 1“: glazba, film, izložbe, performansi i premijerno – književna čitanja! Novu sezonu već 2.6. otvara BOA, kultni zagrebački art-rock sastav, a 9.6. na krov Muzeja stižu KOJOTI, najuspješniji come back hrvatskog rocka u posljednjih desetak godina. Treća subota,16.6. rezervirana je za hvaljenu i nagrađivanu jazz senzaciju CHUI, a nakon njih, 30.6. nikad jači, zreliji i raspoloženiji - HLADNO PIVO sviraju best of - svoje najbolje i najpopularnije pjesme u 30 godina karijere. Ljubimci zagrebačkih klubova, eksplozivni beogradski post-punk trio REPETITOR, nakon turneje po Europi, na krov MSU-a stižu 7.7., a sezonu 2018. zatvaramo 14.7. uz svirku zagrebačkog sastava MAYALES koji ove godine slave 25. obljetnicu karijere te novi album kojim su pobrali odlične kritike kao i Porina za najbolji rock album godine. Multimedijalni program Ljeto u MSU nikad do sada nije uključivao više sadržaja po cijeni jedne ulaznice i zato  – požurite po svoju jer je broj ulaznica ograničen (ulaznice dostupne na recepciji MSU-a i putem sustava Eventim).

1418
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Developed by LELOO. All rights reserved.