Autor: admin
Datum objave: 04.11.2019
Share


350 godina Sveučilišta u Zagrebu

1669. – 2019.

350 godina Sveučilišta u Zagrebu

http://www.unizg.hr 

1669. – 2019.


Dobrodošlica rektora

http://www.unizg.hr/o-sveucilistu/dobrodoslica-rektora/

Dobro došli na naše Sveučilište, jednu od najdugovječnijih i najpostojanijih hrvatskih institucija, koja ove akademske godine proslavlja 350. godišnjicu svojega osnutka!

Kao rektor Sveučilišta u Zagrebu osjećam veliku odgovornost jer sam prihvativši ovu dužnost obećao da ću sa svojim prorektorima, sa svim djelatnicima Rektorata i vodstvima fakulteta i akademija Sveučilišta te s drugim sveučilišnim tijelima i njihovim članovima, pridonositi prije svega vašoj dobrobiti!

Stoga vas, dragi budući studenti, pozivam da odgovorno iskoristite obrazovne prilike koje vam pružamo, da se zalažete za stjecanje znanja i kompetencija, ali i da se svi međusobno potičemo kako bismo unaprijedili svoj rad i postigli uspjeh!

Sveučilište u Zagrebu je, naime, ne samo najveće i najvažnije sveučilište u Hrvatskoj i potpora drugim sveučilištima, nego ima i jasnu strategiju svojega razvoja sa željom da bude i važno sveučilište u okružju Hrvatske i u Europi kao cjelini. Izborom Sveučilišta u Zagrebu, postat ćete dio ponosnih studenata kojih ovoga časa na svim godinama studija ima više od 70.000, što je gotovo 50% svih studenata koji pohađaju javna sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Iskreno se nadam da će vam ove web stranice koje smo pripremili koristiti za donošenje vaše konačne odluke o izboru jednog od 30 fakulteta, 3 akademije ili sveučilišnog centra "Hrvatski studiji".

Jean Baptiste Say je rekao: "Povijest nam nije korisna zato što bismo u njoj čitali prošlost – nego zato što čitamo budućnost."

Želim vam naglasiti da su se ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju bitno povećale mogućnosti i za međunarodnu suradnju Sveučilišta. U tom kontekstu najintenzivnija je međunarodna razmjena studenata Sveučilišta u Zagrebu koja se velikim dijelom zasniva na programima mobilnosti Erasmus+, pri čemu vam se otvara mogućnost da još tijekom studiranja steknete nova znanja i iskustva i na drugim sveučilištima u Europi. Budete li željeli jednog dana nastaviti svoje školovanje na poslijediplomskim studijima, bitno je naglasiti da je Sveučilište u Zagrebu i u tom segmentu vodeće u Hrvatskoj. Od uspostave poslijediplomskih specijalističkih studija na našem Sveučilištu na njih je upisano preko 12.500 studenata . Osim toga u 2014., više od 70% doktoranada upisanih na doktorskim studijima u Hrvatskoj pripada upravo našem Sveučilištu pa je samo od rujna 2014. godine promovirano čak 915 novih doktora znanosti i umjetnosti.

Sve što sam naveo potvrda je bogate povijesti, ali i izvrsne perspektive našeg Sveučilišta, a ujedno i potvrda vašega dobrog odabira!

Doista možete biti ponosni što ćete postati dio Sveučilišta u Zagrebu – ja vas s radošću očekujem i veselim se našim zajedničkim budućim uspjesima!

Vaš rektor, prof. dr. sc. Damir Boras



Predsjednik Vlade na svečanom obilježavanju 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu i Dana Sveučilišta u Zagrebu

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-na-svecanom-obiljezavanju-350-obljetnice-sveucilista-u-zagrebu-i-dana-sveucilista-u-zagrebu/28123

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu – Dana Sveučilišta u Zagrebu, u nedjelju, 3. studenoga 2019. godine s početkom u 20.00 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski (Trg Stjepana Radića 4).



Kolinda GK

https://twitter.com/KolindaGK/status/1191104624406802433

Čestitam @SveUZgbu na 350 god stvaranja vrijednosti kojima je građena naša hrvatska i europska kultura i znanost.

Akademska zajednica najvažnija je razvojna snaga koja pridonosi razvoju dijaloga temeljenog na stručnosti.

775
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.