Autor: admin
Datum objave: 07.11.2017
Share


Aktualna Hrvatska

Hrvatski premijer je sustavno školovan čovjek za političko-diplomatski rad i s impresivnim brojem uspješnih tvoračkih godina

Hrvatskoj  će trebati dosta vremena dok bude u prigodi imati njegovanu,odgojenu,argumentom i analitičkom mišlju začinjenu javnu scenu.


Odgoj,obrazovanje i etika javnih osoba su temeljna pretpostavka svakoga uspjeha,svakoga učnikovitoga smijera akcije i mogućega uzlaznoga puta u prostorima javnoga života.

Slika hrvatskoga Sabora iz ponude Tv medija,izravnih sjednica i atmosfere, rječito svjedoče o svemu netom spomenutom.


SDP kao oporbena strnka je u složenoj i slojevitoj programskoj i kadrovskoj krizi koja produbljeno traje i takvo stanje stranke se neposredno odražava u tzv.oporbeno-rušilačkoj navali djelovanja u Saboru. Samo rušiti pa neka kriza, uz stranku, zahvati i državu šire…..


Čini se da mnogi  saborski zastupnici  ne respektiraju sadržaj ponude dnevnoga reda i aktualnih pitanja,nego se u diskusiji  i prigodi  u kojoj dodju do riječi, osvrću  na sve, svašta i svakoga, pridonoseći sadržajno-metodičkom neredu u  parlamentu.


To iscrpljuje,zamara i sudionike takvih sjednica i širu javnost,osobito onaj njen dio  koja odlučuje pratiti i  spoznavati ugodjaj najvišeg ustrojbenog tijela zemlje.


Istodobno se čita da je gospodja Predsjednica na 39. mjestu utjecajnih političara u rangiranju Forbesove liste  svjetskih političara. No,ne zaboravimo da je njemačka kancelarka gospodja Markel premijerka Njemačke,dok je Predsjednik pretežito ceremonijalna ličnost,tek simbol države,kao što bi, Ustavom RH, trebalo biti i Hrvatskoj.


Ali,Hrvatska tu normativno ustrojbenu shemu zanemaruje,jer je Predsjednica u funkciji željna konkretnih akcija koje kreira i poduzima,ostavljajući dojam da je 'izvršna vlast',kao da je i 'premijerka' To su oblici otklona od ustavno- normativne sheme, ali su pragmatično egzistentni, pa je i 39. mjesto po Forbesu, naš fenomen.


Hrvatski premijer je sustavno školovan čovjek za političko-diplomatski rad i s impresivnim brojem uspješnih tvoračkih godina  je, u najkriznijem momentu najveće stranke i države, postao i čelnikom stranke HDZ, a ubrzo na izborima i Premijer države.To je stožerno važno i vrijedno  za državu u ime pouzdanoga putokaza  za kretanje u atmosferi niza pragmatičnih dnevno- operativnih neurednosti ustrojbenih čimbenika…..


Ličnost i profil hrvatskoga Premijera je i aktualno jamstvo reda i prinosa postupnom nastajanju urednosti u radu i očekivanim postignućima kao rezultatima vrlo složene svakodnevice  kojoj mnogi na javnoj sceni nisu ni približno dorasli,a djeluju načinom kojim – 'pojašnjavajući '- zamućuju.     


PREDSJEDNIČKA POZICIJA – NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

https://www.besplatnapolitika.com/uncategorized/predsjednicka-pozicija-ni-na-nebu-ni-na-zemlji/



PLENKOVIĆ 'Oporbena inicijativa doživjet će neuspjeh, kao i sve dosadašnje. Prvi sam na listi najnegativnijih političara? Doživljavam to sportski'

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-oporbena-inicijativa-dozivjet-ce-neuspjeh-kao-i-sve-dosadasnje-prvi-sam-na-listi-najnegativnijih-politicara-dozivljavam-to-sportski/6722418/

834
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.