Autor: admin
Datum objave: 16.06.2014
Share
Komentari:


Aleksandar Hemon

citati....

Aleksandar Hemon

http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Hemon

Aleksandar Hemon –citati..

http://bs.wikiquote.org/wiki/Aleksandar_Hemon

"Kad me pitaju kome pišem, kažem pišem za sve i za svakoga pojedinačno" - 9. januar 2005.

"O ratu treba govoriti historija. To što je moja situacija uvezana s kolektivnim iskustvom, dio je neke jave. Ali, moja slika je individualna. Nikoga ne predstavljam... Novinar treba govoriti istinu o životu, historičari trebaju govoriti istinu, političari također. A, pisac može maštati." (za Večernje novosti)

Aleksandar Hemon osvaja svijet novim djelom "Knjiga mojih života"

http://www.klix.ba/vijesti/kultura/bh-amerikanac-aleksandar-hemon-osvaja-svijet-novim-djelom-knjiga-mojih-zivota/130914047

Aleksandar Hemon: Bogati bi da sirotinja živi i bez hleba

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/473344/Aleksandar-Hemon-Bogati-bi-da-sirotinja-zivi--i-bez-hleba

- Globalna finansijska elita skoro da nema veze sa nacionalnim identitetima, verskim, kulturološkim... Mreža tokova novca povezuje sve. Kraljevska porodica iz Emirata kontaktira sa lokalnim hohštaplerima u kom god delu sveta. Logika te elite, tog vrlo malog procenta ljudi u čijim je rukama neverovatno visok procenat novca, jeste da će se izmaći konfliktu, da će biti zaštićeni. Oni koji su bogati misle da će to tako da se nastavi, da to tako treba a da će milioni egzistencijalno ugroženih nekako da se naviknu na takvo stanje stvari, da pristanu da žive bez ikakve socijalne sigurnosti, bez hrane ako treba... Što se ovog podneblja tiče, moja je bojazan da će se ponovo isforsirati zamajavanje nacionalnim pitanjima da bi se izbegli sukobi na socijalnim razlikama.

700
Kategorije: Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.