Autor: admin
Datum objave: 25.02.2014
Share
Komentari:


Alen Babacanli,dr.med.

Od tur.pridjeva BABACAN = DOBROĆUDAN, KOJI NIKOME NE MISLI ZLO ....

Alen Babacanli,dr.med.

https://www.google.hr/search?q=alen+babacanli&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qAkNU9nsN-XOygPl7oCQBw&ved=0CEkQsAQ&biw=1024&bih=623

 

 

Prezime BABACANLI. Dobio ga je prvonositelj najvjerojatnije zbog svojih osobnih pozitivnih odlika; potjece --prema turkologu prof.dr.I.Smailovicu--od tur.priddjeva BABACAN=DOBROCUDAN, KOJI NIKOME NE MISLI ZLO, KOJI NI MRAVA NE BI ZGAZIO, kome je dodan tur.sufiks--LI.--Ovo prezime je vrlo rijetko u Hrvatskoj,a potječe najvjerojatnije iz Sinja.

 --IZVOR:Dr I.Smailovic,Tursko -bosanski rj.,Tuzla 2007,str.31.

 

 

ZIMS 6,studeni,2006.

http://www.mef.unizg.hr/studmef/interview/mef/student-mislav-planinc-predsjednik-organizacijskog-odbora-z.html

 

Alen Babacanli je već više godina član Studentske sekcije i EMSA-e Zagreb i svojim se aktivnostima istaknuo u radu na više projekata. Alen je pokazao entuzijazam i želju te se kandidirao za Predsjednika SSHLZ-a Hrvatska te je svojom listom i programom dobio najviše glasova

 

 

STUDMEF: Bio je ovo šesti ZIMS. Kako si općenito zadovoljan sa ZIMS-om?

 

O : Moram reći da sam jako zadovoljan šestim ZIMS-om koji je održan od 09. do 12. 11. 2006. u prostorijama Hrvatskog liječničkog doma. Zašto to kažem? Organizacija ZIMS-a je u popunosti uspijela, odaziv sudionika je bio odličan sa velikim brojem prijavljenih radova. Tijekom skupa studenti su prisustvovali u velikom broju i bili su aktivni postavljajući pitanja predavačima. Naš cilj je svake godine pružiti nešto novo kolegama koji dolaze na ZIMS i unaprijediti cjelokupan događaj. Tako je ovogodišnja novost tiskanje svih sažetaka u suplementu „Liječničkog vjesnika“. Želja nam je da na 7. ZIMS-u izabrane radove u cjelosti objavimo u suplementu „Liječničkog vjesnika“. Na taj način želimo omogućiti studentima koji su aktivni u znanstvenom istraživanju da za svoj veliki trud u izradi znanstvenog rada, uz sudjelovanje na međunarodnom kongresu kao što je ZIMS, objave rad u indeksiranom časopisu. Iznimno smo ponosni i na ovogodišjne pozvane predavače na ZIMS-u. To su bili prof. dr. Ivan Đikić sa Johann-Wolfgang-Goethe Sveučilišta iz Frankfurta i prof.dr.sc. Miloš Judaš sa našeg fakulteta.

 

STUDMEF: Koliko je bilo sudionika?

 

O : Na šestom ZIMS-u sudjelovalo je 154 studenata i mladih liječnika iz čak 16 zemalja. Cilj nam je još povećati broj sudionika, ali ne na račun kvalitete pa planiramo na sedmom ZIMS-u recenzirati prijavljene radove kako bismo zadržali kvalitetu i bili prepoznatljivi.

 

STUDMEF: Iz kojih je stranih zemelja bilo najviše sudionika?

 

O : Kao i do sada po broju sudionika prednjačli su kolege iz Crne Gore i Srbije koji su nam uvijek dragi gosti. Ali došli su kolege i iz vrlo udaljenih zemalja. Tako smo imali gosta iz Irana kojemu je ovo bilo prvo putovanje u Europu, ali i kolege iz Egipta, Grčke, Rumunjske, Poljske, Nizozemske, Portugala, Slovenije, Makedonije, Gruzije i Albanije.

 

STUDMEF: Imali ste i vrlo zanimljive goste..

 

O : Da, kao što sam već prije spomenuo na šestom ZIMS-u smo imali dva iznimna predavača. Prof. dr. sc. Ivan Đikić sa Johann-Wolfganag-Goethe Sveučilišta iz Frankfurta održao je vrlo zanimljivo predavanje pod naslovom “Ubiquitin signaling and cancer pathogenesis“ . Ponosni smo što smo uspijeli dovesti prof. Đikića na ZIMS znajući za sve njegove obveze, ali moram istaknuti da je prof. Đikić izrazio veliko zadovoljstvo što je pozvan na jedan studentski kongres te nam izrazio veliku pohvalu u organizaciji i potaknuo nas sa svojim savjetima na daljnje usavršavanje ZIMS-a. Prof. Đikić je na ZIMS-u održao svoje prvo predavanje studentima medicine u Hrvatskoj i nadamo se da ćemo ga još imati prilike vidjeti možda i na našem fakultetu. Prof. dr. sc. Miloša Judaš održao je drugo vrlo zanimljivo predavanje pod anaslovom “Laminar development of the humantelencephaon: MRI-histological correlation and clinical implications.“ Nakon oba predavnja razvila se zanimljiva i dugotrajna rasprava pa mislim kako smo „pogodili“ s oba predavača.

 

STUDMEF: Kako ocjenjuješ kvalitetu radova? Čuli smo da je bilo radova sa više nego banalnim temama npr. tema koliko ima i gdje se nalaze baro komore u Hrvatskoj. Kada ćete početi odbijati radove?

 

O : To je uvijek delikatno pitanje. Ne bih reko da ima banalnih tema, već možda radova koji nisu dovoljno znanstveno obrađeni. Imali smo čak 126 prijavljenih radova od kojih je 106 primljeno i objavljeno u knjizi sažetaka. Od toga je 75 radova prikazano, i to 49 usmeno i 26 u obliku postera. To je limit koji ZIMS može vremenski podnjeti obzirom na trodnevani stručni dio. Uvijek nam problem stvaraju sudionici koji pošalju rad i onda nas ne obavijeste o svom nedolasku pa dolazi do promjena u rasporedu, ali i to je dio znanstvenih kongresa. Zbog stvarno sve većeg broja prijavljenih radova svake godine na slijedećem ZIMS-u razmišljamo o uvođenju recenzije koju bi učinilo znanstveno povjerenstvno sastavljeno od mladih liječnika, bivših članova EMSA-e i organizatora ZIMS-a. Oni bi ocjenjivali kvalitetu radova i odbili one koji ne zadovoljavaju kriterije za objavljivanje. Zašto je to bitno? Na taj bi način otpali radovi koji su rađeni kao pregledni članci tj. u kojima su prikazane teme bez rezultata vlastitog istraživanja kako bismo omogućili onima koji imaju cijelovit znanstveni rad aktivno sudjelovanje na ZIMS-u.. Nažalost takvih smo imali i ove godine. Drugi je razlog taj što na sedmom ZIMS-u želimo nastaviti suradnju s „Liječničkim vjesnikom“ te objaviti prve in extenso radove, kako bi sudjelovanje na ZIMS-u znanstveno aktivnim studentima stvarno bilo od velike korisiti.

    

STUDMEF: Kolika je bila pomoć Medicinskog fakulteta u Zagreb?

 

O : Bez pomoći Medicinskog fakulteta na čelu s prof. dr. Nadom Čikeš ZIMS se sigurno ne bi održao u ovom opsegu i s ovakvim uspjehom. Jako smo zadovoljni da Fakultet već godinama pepoznaje naš trud i svake nam godine izlazi u susret i pomaže u riješavanju organizacijskih i financijskih problema. Mislim da je za Medicniski fakultet bitno da ima aktivne studente koji se već u studentskim danima žele i znanstveno dokazati, a naš je Fakultet pokazao da zna to prepoznati i ulagati u buduće liječnike i na taj način. Htio bih istaknuti kako nam veliku pomoć pružaju i Hrvatski liječnički zbor i predsjednik prim.dr. Hrvoje Šobat te Hrvatska liječnička komora i njezin predsjednik prim.dr. Hrvoje Minigo.

 

STUDMEF: Izabran si za predsjednika EMSE i na tome Ti čestitamo. Kakvo si stanje zatekao?

O : Hvala. Naša redovita godišnja skuština održala se 30. 11. 2006. u sklopu koje su se održali i izbori. Moj kolega, bivši predsjednik i novopečeni doktor Duje Rako vodio je EMSA-u u proteklom razdoblju ostvarivši sve zacrtane planove i projekte te je meni ostavljena teška i zahtjevna dužnost da tim putem i nastavim. Nadam se da ću uz pomoć svog Upravnog odbora i svih članova EMSA-e u tome i uspijeti. Imamo i neke nove ideje, i puno dobre volje i entuzijazma pa se nadam da i uspijeha neće izostati..

 

STUDMEF: Koji su planovi za budućnost EMSE?

 

O : EMSA Zagreb će nastaviti organizirati svoje dosadašnje projekte ZIMS (Zagreb International Medical Summit), ESS (EMSA Summer School) – Ljetnu školu u Dubrovniku i TBH (Teddy Bear Hospital) – Bolnicu za medvjediće. Za to nam uvijek treba mladih i novih snaga pa pozivam sve koji su željni raditi na nekom od ovih projekata da nam se pridruže. Planiramo i nove projekte od kojih bih jedan posebno izdvojio i prvi ga put javno prezentirao. Radi se o projektu pod nazivom „Šivanje bez krojenja“ kojim želimo studentima željnim prakse i praktičnog znanja šivanja pružiti tu mogućnost. Nadalje, želim istaknuti suradnju s Cromsicom koju ćemo ove godine još intenzivirati kako bismo zajednički lakše ostvarivali neke od projekata. EMSA Zagreb surađuje i sa EMSA-om Osijek i EMSA-om Rijeka, te s našim kolegama u Nizozemskoj, Belgiji i Srbiji..

      

STUDMEF: Pošto ćeš, nadamo se, vrlo brzo diplomirati, da li ćeš stići u ove dvije godine sve zamišljeno i napraviti?

 

O : Niti jedna prognoza nije zahvalna pa se nadam da će rezultati govoriti u moje ima kada ću odlaziti iz EMSA-e. Cilj mi je uputiti mlađe generacije koje će znati voditi EMSA-u i ostvarivati svoje ideje kroz rad u EMSA-i. EMSA ima misiju poticati znanstvenu i stručnu inicijativu studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagebu kao i poticati međunarodnu suradnju s kolegama u Europi i svijetu i na taj način pridonjeti usavršavanju i unaprijeđenju svih njezinih članova.

 

STUDMEF: Malo nas je začudio pobjednik izbora za novog predsjednika SSHLZ-a Hrvatske i ogranka u Zagrebu, da li si i ti isto iznenađen?

 

O : Ne, nikako. Alen Babacanli je već više godina član Studentske sekcije i EMSA-e Zagreb i svojim se aktivnostima istaknuo u radu na više projekata. Alen je pokazao entuzijazam i želju te se kandidirao za Predsjednika SSHLZ-a Hrvatska te je svojom listom i programom dobio najviše glasova. Isto vijedi i za kolegicu Sandru Karanović koja je postala predsjednica Ogranka Zagreb SSHLZ-a. Kako EMSA i SSHLZ usko surađuju veselim se daljnoj suradnji i aktivnom angažmanu dvoje novo izabranih predsjenika na budućim zajedničkim projektima.

STUDMEF: Kako gledaš na buduću suradnju tih dviju vrlo bliskih udruga?

 

O : EMSA Zagreb je sve svoje dosadašnje projekte provodila u suradnji s Studentskom sekcijom Hrvatskog liječničkog zbora i takvu suradnju želimo i nastvaiti. EMSA je više orijentirana prema međunarodim kontaktima dok je Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora više orijentirana na aktivnosti u Hrvatskoj i prema domaćim studentima i tu se odlično nadpunjujemo. Mislim da je teško, gotovo nemoguće razmišljati o odvojenom radu jer bi to bilo kontraproduktivno i sigurno ne bi donjelo željene rezultate. Mnogo članova EMSA su i članovi SSHLZ-a i obrnuto.

 

STUDMEF: Zahvaljujemo na ugodnom razgovoru!

Intervju vodili: Ivan Neretljak, Alan Mahnik

 

 

“Mi moramo biti promjena koju želimo svijetu”

 (Gandhi)

 

Liječnički Vjesnik,2013.

http://lijecnicki-vjesnik.hlz.hr/index.php/urednistvo

 

UREDNIČKI ODBOR / EDITORIAL BOARD

 

Branimir Anić (Zagreb) – Darko Antičević (Zagreb) – Alen Babacanli (Zagreb) – Želimir Bradamante (Zagreb) – Nada Čikeš (Zagreb) – Vladimir Dugački (Zagreb) –Željko Ferenčić (Zagreb) – Rudolf Gregurek (Zagreb) – Smilja Kalenić (Zagreb) – Nikola Mandić (Osijek) – August Mijić (Zagreb) – Davor Miličić (Zagreb) – Stojan Polić (Split) – Željko Reiner (Zagreb) – Darko Richter (Zagreb) – Zvonko Rumboldt (Split) – Juraj Sepčić (Rijeka) – Zdenko Sonicki (Zagreb) – Davor Štimac (Rijeka)

 

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK / EDITOR-IN CHIEF

Branimir Anić

 

TAJNIK UREDNIČKOG ODBORA / SECRETARY OF THE EDITORIAL BOARD

Željko Ferenčić

Liječnički vjesnik citiraju: MEDLINE/Index Medicus i EMBASE/Excerpta Medica.

Osnivač i izdavač / Founder and Publisher

 

HRVATSKI LIJEČNIČKI ZBOR

Tajnik redakcije / Secretary of the Editorial Offi ce

DRAŽENKA KONTEK

Lektor za hrvatski jezik / Croatian Language Revision

BRANKO ERDELJAC

 

Lektor za engleski jezik / English Language Revision

MIRJANA MAREČIĆ

Deskriptori / Descriptors

ANAMARIJA LABOŠ

Rješenje naslovne stranice / Front Page Design

BRANKO VUJANOVIĆ

Tehnički urednik / Technical Editor

JOSIP VLAHOVIĆ

Korektor / Proof Reader

DANKA STARČEVIĆ

Web stranica / Web Page

ALEN BABACANLI

Slog / Typesetting

»GREDICE« – Zagreb, Horvaćanska 67

Tisak / Printed by

KRATIS – Zagreb

Zagreb 2011.

Naklada 8.960 primjeraka

Rukopis i svi članci šalju se Uredništvu Liječničkog vjesnika, Zagreb, Šubićeva ul. 9, tel. i faks (01) 46-93-300 ili 46-93-318. Članarina, pretplata i sve novčane pošiljke šalju se Hrvatskomu liječničkom zboru, Zagreb, Šubićeva ulica 9, odnosno na žiroračun br. 2360000-1101214818 ili devizni račun br. 2360000-1000000013-70300-840-3271676 Zagreb, matični broj 3271676. Članarina Hrvatskoga liječničkog zbora iznosi 200 kuna; za liječnike pripravnike i obiteljska članarina iznosi 100 kuna. Pretplata za Liječnički vjesnik  je 300 kuna. Radi redovitog primanja potrebno je odmah svaku promjenu adrese i boravka javiti Uredništvu. Časopis se šalje svim članovima besplatno. Svaki član Hrvatskoga liječničkog zbora ima pravo besplatno objaviti članak u Liječničkom vjesniku; autori koji nisu članovi Zbora moraju platiti naknadu u iznosu od 150 kuna.

Liječnički Vjesnik

http://atherosclerosis-congress-croatia.org/pdf/A4/impresum2.pdf

utemeljen,1877.

 

Festivala znanosti,2005.

http://www.festivalznanosti.hr/2005/  

 

Otkrili zašto ljudi jedu žute palačinke i kako čitati lica,lipanj,2011.

http://www.vecernji.hr/slavonija/otkrili-zasto-ljudi-jedu-zute-palacinke-i-kako-citati-lica-297174

Svi bolje čitamo ženska nego muška lica i bolje prepoznajemo radost nego žalost pa depresivni ljudi hodaju nesretni svijetom, objašnjava prof.dr. Marija Heffer

A sve je počelo s popularizacijom znanosti. Web-stranicu Festivala znanosti već godinama radi Alen Babacanli, nekad student medicine, a sada liječnik kojega poneki sretnu u vozilima hitne pomoći oko Zagreba. Tajni život jednog medicinara – kaže prof. Marija Heffer.

 

Alen Babacanli, dr.med.

Klinički bolnički centar "Sestre milosrdnice"

Centar za hitni prijem

Vinogradska 29

10000 Zagreb

 

2339
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.