Autor: admin
Datum objave: 21.09.2015
Share


ALISIOS CAMERATA

koncert-četvrtak,24.rujna,2015. u 20 sati, Spomen dom –dvorana Istra,Pazin

Pučko otvoreno učilište Pazin


koncert


ALISIOS CAMERATA

http://www.puckouciliste-pazin.hr/?mjesecje=10&godinaje=2015


četvrtak,24.rujna,2015. u 20 sati Spomen dom –dvorana Istra


Mia Elezović,glasovir


Domagoj Pavlović,klarinet


Vlatka Peljhan,violina/viola



Ansambl Alisios Camerata čine hrvatski glazbenici Mia Elezović, glasovir, Domagoj Pavlović, klarinet, Vlatka Peljhan, violina/viola, koji su, uz iznimno uspješne solističke karijere, u manje od godinu dana zajedničkim muziciranjem privukli pozornost glazbene javnosti



Mia Elezović, diplomirala je glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić, na Hochschule für Musik u Beču u klasi Hansa Petermandla te na Hochschule für Musik u Frankfurtu u klasi Herberta Seidela. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na poziv Japanske vlade odlazi na desetomjesečni studijski boravak u Kyoto (2004.). Sudjelovala je u brojnim majstorskim tečajevima i radionicama renomiranih profesora (S. Bishop-Kovacevich, E. Picht-Axenfeld, H. Nakamura, J. Perry, J.-F. Antonioli, J.O'Conor i dr.) i specijalizirala se u programu Contemporary Performance na Manhattan School of Music u New Yorku. Uspješno je nastupala na međunarodnim pijanističkim natjecanjima i primila različite nagrade za uspješno umjetničko djelovanje. Vrlo rano započinje međunarodnu koncertantnu aktivnost, a ističu se nastupi u Carnegie Hallu i Glasovirskom salonu Yamaha. Surađivala je s brojnim orkestrima i komornim sastavima u Europi, Japanu i Americi te umjetnicima i dirigentima (K. Ono, P. Dešpalj. P. Rophé, P. Škerjanc, Z. Srzić i dr.).Gošća je radijskih i TV programa u Hrvatskoj i Njemačkoj te domaćih i inozemnih glazbenih festivala. Kao pedagog djeluje na brojnim inozemnim glazbenim učilištima, a od studenog 2010. predaje na Conservatoire Royal de Liege u Belgiji.



Domagoj Pavlović (Bjelovar, 1979.), počeo je učiti klarinet kod Zlatka Subotičanca u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskoga u svojemu rodnome gradu, a diplomiraoje (2001.) i magistrirao (2005.) na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu Josipa Tonžetića. Usavršavao se je na majstorskim tečajevima kod svjetski poznatih klarinetista Guya Deplusa (Francuska) i Michaela Edwardsa (SAD) te sudjelovao na seminarima iz komorne glazbe radeći s Rudolfom Leopoldom (Austrija) i Matthiasom Maurerom (Švicarska). Kao solist i član komornih sastava nastupao je u svim domaćim glazbenim središtima i u inozemstvu. Bio je član više različitih sastava (puhački i glasovirski trio, klarinetski kvartet, puhački oktet). Danas je aktivni član Zagrebačkog puhačkog tria i dueta Clarp. Domagoj Pavlović nastupa u zemlji i inozemstvu, a zapažen je po recitalu s djelima hrvatskih autora. Radi kao solist Simfonijskog orkestra HRT-a.



Vlatka Peljhan, diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu stječe magisterij violine i viole. Solistički je nastupala uz vodeće hrvatske simfonijske orkestre orkestara. Pobjednica je Međunarodnog violinističkog natjecanja A. Marcosig u Italiji 1998. Od 1997. do 2002. članica je Zagrebačkog klavirskog trija uz pijanisticu Srebrenku Poljak i violončelista Pavla Zajceva s kojim je osvojila niz nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu, gostovala na međunarodnim festivalima komorne glazbe u Izraelu, Norveškoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji i Nizozemskoj, te pohađala majstorske tečajeve kod Isaaca Sterna i Leona Fleishera i kod članova priznatih svjetskih kvarteta (Emerson, Juilliard, Borodin, Bártok, Smetana) i Grieg trija. Bila je članica Pacific Music Festival Orchestra u Japanu (2003.), Symphony Orchestra Academy of the Pacific u Kanadi (2004.), Rotterdamskog komornog orkestra, Amsterdamskog simfonijskog orkestra te Zagrebačkih solista. Vođa je dionice viola u Hrvatskom baroknom ansamblu, a nastupa i s baroknim ansamblom Harmonia Antiqua Labacensis. Koncertna je majstorica Opernog orkestra HNK u Zagrebu, te umjetnička voditeljica mješovitog Komornog ansambla opernog orkestra HNK u Zagrebu. Predaje komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.


 



1007
Kategorije: Glazba
Developed by LELOO. All rights reserved.