Autor: admin
Datum objave: 24.04.2014
Share
Komentari:


Andrej Plenković u dinamičnoj aktivnosti

Tribina Naš program za europske izbore, u Trnju

Tribina »Naš program za europske izbore« u Trnju

http://www.andrejplenkovic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=470:tribina-nas-program-za-europske-izbore-u-trnju&catid=19:skupovi&Itemid=127

Zastupnik Plenković govorio je o učincima članstva Hrvatske u EU, ključnim temama i HDZ-ovom programu uoči europskih izbora 25. svibnja 2014.

Na poziv predsjednika Područnog odbora HDZ-a Trnje Jakova Sivrića zastupnik Plenković sudjelovao je zajedno s kolegicama Zdravkom Bušić i Ivanom Maletić na tribini o ključnim programskim načelima HDZ-a za europske izbore koja je u prostorijama Hrvatskog slova okupila više od stotinu sudionika.

U svom izlaganju Plenković je istaknuo da se Vlada nije identificirala s velikim postignućem članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Prvo je u slučaju »lex Perković« zakonodavnim manevrima pokušala izigrati pravila dogovorena tijekom pregovora o pristupanju Hrvatske EU. Time je podcijenila Europsku uniju kao zajednicu prava. Nije ponudila adekvatne mjere za izlazak iz procedure prekomjernog deficita, u kojoj se Hrvatska trenutno nalazi zbog prevelikog proračunskog manjka. Odgovorna je i za sporo povlačenje sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, koja su trebala biti prava dodana vrijednost za rast i razvoj zemlje u trenucima krize i proračunskog deficita.

 

Plenković smatra da je HDZ izborom kandidata na listi za europske izbore pokazao visok stupanj povjerenja u svoje zastupnike. Program koalicijske liste HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS konstruktivan je jer se temelji na programskoj platformi Europske pučke stranke koja je usmjerena na rast i zapošljavanje, poticanje malih i srednjih poduzetnika, inovacije, istraživanje, izgradnju infrastrukture i mobilnost.

Dodao je da se birači trebaju koncentrirati na kandidate onih stranaka koje će u Europskom parlamentu  pripadati većim političkim grupacijama, a ne onim strankama koji nemaju partnere na europskoj razini, jer one ne mogu upravljati europskim procesima.

 

Na kraju je pozvao okupljene da izađu na europske izbore 25. svibnja i time ojačaju legitimitet budućih 11 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.

 

 

 

Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji

http://www.andrejplenkovic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=474:posjet-krapinsko-zagorskoj-zupaniji1&catid=19:skupovi&Itemid=127

Na poziv načelnika Zvonka Škreblina zastupnik Plenković sudjelovao jena svečanoj sjednici općinskog vijeća povodom Dana Općine Desinić

Tom prigodom susreo se sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, potpredsjednikom županijske skupštine Žarkom Tušekom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem.

Čestitavši na blagdan Sv. Jurja Dan općine svim stanovnicima Desinića, Plenković se osvrnuo na razvojne projekte u županiji te aktualna politička i gospodarska zbivanja u Hrvatskoj uoči europskih izbora 25.svibnja.

 

Ujedno je Plenković na poziv predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Žarka Tušeka sudjelovao na radnoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije na kojoj je govorio o važnosti predstojećih izbora za Europski parlament. Istaknuo je kako je  program koalicijske liste HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS utemeljen na programskoj platformi Europske pučke stranke koja je usmjerena na rast i zapošljavanje, poticanje malih i srednjih poduzetnika, inovacije, istraživanje, izgradnju infrastrukture i mobilnost.

Pozvao je stranačke kolege na mobilizaciju i naglasio važnost trostruke pobjede na izborima 25. svibnja: 1) izbor kandidata Europske pučke stranke Jean-Claudea Junckera za predsjednika Europske komisije; 2) najviše glasova za koalicijsku listu HDZ-a i partnera; 3) te najveći broj pojedinačnih zastupničkih mandata za HDZ u među hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu.

1010
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.