Autor: admin
Datum objave: 09.04.2018
Share


Andrej Plenković

Gospodin hrvtaski predsjednik Vlade Andrej Plenković,danomice iskazuje svoj veliki državnički format koji je sustavno gradio od najmladjih dana svojega djelovanja u domaćem i širokomm medjunarodnom prostoru

Gospodin hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković,danomice iskazuje  svoj veliki državnički format koji je sustavno gradio od najmladjih dana svojega djelovanja  u domaćem i širokom medjunarodnom prostoru..


Takav put intelektualca,diplomata, političara i nositelja jakih domoljubnih vizija s perspektivom, osobito značajnom u aktualnom turbulentnom svijetu, znači posebno vrijedno jamstvo za ustrajnim zalaganjem i uspješno izlaženje iz krize u kojoj je Hrvatska dugo i koja pokazuje iznenadjujući stupanj uskih obzorja,nedostatnu zrelost i egocentrizam, egotizam mnogih na javnoj sceni koji su, u nizu ranijih prigoda, bili u mogućnosti pokazati i iskazati svoje sposobnosti i vrijednosti, pa od svega gotovo ništa, a ipak mnogi od takvih vjeruju da još mogu i trebaju nešto 'značiti' na način da samo zamućuju javnu scenu i otežavaju nastajanje jasnih putova za uspješan izlazak iz slojevito duboke krize u kojoj je zemlja.


Da li je valjano pitati  koliko je zagrebački Kardinal blizak aktualnom Papi Franji i da li je hrvatska  delegacija za nedavnoga posjeta Argentini, domovini pape Franje,imala prigodu pozdrava Papi iz njegova zavičaja u kojemu je stjecajem okolnosti  svjetstkih ratova u XX. stoljeću i velika hrvatska dijaspora, s već nekoliko stasalih generacija .


Bilo bi nedvojbeno vrijedno da Glas koncila ima prigodu čuti Papin komentar na homiliju zagrebačkoga Kardinala minule nedjelje.


Jesu li koordinate prostora i smjernica djelovanja dvaju poglavara srodne i koliko… u ime ukupnoga prinosa duhu vjernika i njihova obzorja.


Uskogrudost iz koje proistjeće tek jedna opcija za Hrvatsku i njezinu mogućnost budućnosti je fenomen nad kojim trebaju zastati i posevtiti mu se najumniji ljudi zemlje i širinom svojih osobnosti i formata  dati prinos uvjetima zdravoga društva, oslobodjenih najvrijednijih kapaciteta svakoga pojedinca kao podloge za zdrav razvitak i markantno mjesto Hrvatske u suvremenom svijetu.  

2158
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.