Autor: admin
Datum objave: 20.10.2013
Share
Komentari:


Anji Šovagović Despot na sjajnoj izvedbi čestitali djeca i suprug Dragan Despot

Roman Zločin i kazna na kazališne daske Gavelle postavio je Zlatko Sviben.

Anji Šovagović Despot na sjajnoj izvedbi u Gavelli čestitali djeca i suprug Dragan Despot

http://www.story.hr/galerija/anji-sovagovic-despot-na-sjajnoj-izvedbi-u-gavelli-cestitala-djeca-i-suprug-dragan-despot

Jedno je od najvećih djela ruske književnosti, roman F. M. Dostojevskog ‘Zločin i kazna’ na kazališne daske Gavelle postavio je Zlatko Sviben. Predstava je premijerno prikazana u tom zagrebačkom dramskom kazalištu, čime je otvorena nova sezona. U predstavi glume: Franjo Dijak, Inge Appelt, Ozren Grabarić, Darko Milas, Nela Kocsis, Perica Martinović, Ivana Bolanča, Jelena Miholjević, Živko Anočić, Nenad Cvetko, Siniša Ružić, Zoran Golgić, Anja Šovagović. U našoj fotogaleriji pogledajte tko je sve došao pogledati njihovu premijernu izvedbu

 

F.M. Dostojevski

Zločin i kazna

http://www.gavella.hr/hr/predstave/aktualne_predstave/zlocin_i_kazna

 

Anja Šovagović Despot

http://www.gavella.hr/hr/ansambl/sovagovic_despot_anja

Anja Šovagović Despot rođena je 1963. godine u Zagrebu gdje se i školuje. Završava Klasičnu gimnaziju kao i srednju glazbenu školu u kojoj svira violončelo. Dobitnica je mnogih nagrada na glazbenim natjecanjima.

1985. godine diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti.



ANJA ŠOVAGOVIĆ DESPOT I DRAGAN DESPOT

Nakon četiri dana hodanja, brak im traje 27 godina

http://www.tportal.hr/showtime/estrada/289192/Nakon-cetiri-dana-hodanja-brak-im-traje-27-godina.html

Dragan Despot i Anja Šovagović u braku su već punih 27 godina, a odluku da će se vjenčati donijeli su nakon samo četiri dana hodanja

Zagrebačka glumica Anja Šovagović, kći legendarnog glumca Fabijana Šovagovića, odmalena bila 'zaražena' glumom, baš kao i njezin brat Filip. Njezina supruga Dragana glumački put je iz rodnog Mostara doveo u Zagreb na Akademiju. Ulogom u telenoveli 'Zora dubrovačka', čiji su se dijelovi snimali u Dubrovniku, vratio se u grad u kojem je prije više od četvrt stoljeća počela ljubav s Anjom, piše 24sata.

 

Prvi projekt u kojem su igrali zajedno bila je predstava 'Oluja' Williama Shakespearea. Bilo je to vrlo davno, dok još nisu bili u vezi, ali je predstava pomogla da se vjenčaju. Sve je počelo tijekom Dubrovačkih ljetnih igara 1978. godine. Anja je imala 15, a Dragan 22 godine, bio je još na Akademiji dramskih umjetnosti i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovu 'Romeu i Juliji'. Bilo je to prvi put da su se uopće sreli, no razlika u godinama bila je velika. Zato su čekali novu priliku.

 

Iduća prilika stigla je ponovno u Dubrovniku. Ona je bila tad već na drugoj godini Akademije. Prohodali su, kako danas kažu, neočekivano i nepredvidivo. Ali ovoga puta nisu previše čekali. Inače pedantna i organizirana, Anja se nakon samo četiri dana veze odlučila vjenčati za Dragana, i to u tajnosti, a tim su činom sve šokirali.

 

Danas su u braku 27 godina, čime su opovrgnuli brojne teorije o preduvjetima za dobar i dugovječan brak.

 

'Bračne zavjete obnovili smo kod patera Zvjezdana Linića u Samoboru, bilo je jako dirljivo. Neću vam otkriti tajnu sretnog braka, ali mogu reći da je važno biti s osobom s kojom se možete ponašati onako kako biste se ponašali da ste sami', kaže glumica i spisateljica za 24sata te priznaje da u njihovu braku i dalje vlada romantika.

 

1403
Kategorije: Kazalište
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.