Autor: admin
Datum objave: 30.09.2018
Share


Autoportret: Predrag Ejdus

24. VII.1947. – 28.IX.2018.

Autoportret: Predrag Ejdus

https://www.youtube.com/watch?v=kif59jHf6wU


24. VII. 1947 – 28.IX.2018.

Emisija "Autoportret" sezonu počinje u novom konceptu. Naši autoportretisti, najznačajnije ličnosti kulturno-umetničkog života, pozivaju bliske saradnike i prijatelje kako bi se osvrnuli na najmarkantnije delove svog stvaralaštva i razotkrili šta je sve, tokom njihovih bogatih karijera, uticalo na kreativne procese ali i odnos prema kulturi i umetnosti.

U Studiju IV na Sajmu, osim tradicionalne rubrike Prustov upitnik i istovetnih pitanja na koja će odgovorati svi autoportretisti, govoriće se o tome šta utiče na pojedinca da se formira kao umetnik, ko su njegovi uzori, o načinu na koji radi i o tome koliko se taj proces tokom godina menja, o muzici koja inspiriše i o idejama koje pokreću.

Kroz razgovor sa gostima, u preplitanju ličnog i profesionalnog, emisija "Autoportret" donosi nova svedočanstva najeminentnijih stvaralaca.

Prvi gost u novoj sezoni emisije "Autoportret" je jedan od najznačajnijih glumaca Srbije i nekadašnje Jugoslavije - Predrag Ejdus. Još od kada je pre više od pet decenija otkrio glumu, Predrag Ejdus sa mnogo posvećenosti gradi likove za koje se publika vezuje a kritika pamti i to u pozorištu, na filmu i televiziji. Predrag Ejdus je posvećen i disciplinovan glumac koji odbija da se svrsta u jedan fah i zato, u potrazi za novim izazovima, bira najrazličitije uloge.

Gost Predraga Ejdusa je Vida Ognjenović rediteljka sa kojom sarađuje od početka svoje karijere, koja ga odlično poznaje lično i profesionalno i koja je dve uloge napisala imajući u vidu baš Predraga Ejdusa. Ejdus je u goste pozvao i glumca Branka Cvejića sa kojim je osvajao amaterske a zatim profesionalne scene širom Jugoslavije, reditelja Egona Savina, čije predstave su sa Ejdusom igrane više od deset godina, i mlade kolege Hanu Selimović i Miroslava Damjanovića koji je glumu završio u klasi Predraga Ejdusa. U emisiji će govoriti i glumci Irfan Mensur, Nikola Ristanovski i reditelj Branislav Mićunović.

Urednik Kulturno-umetničkog programa Nebojša Bradić

Urednik Snežana Stamenković Jojić

Scenarista Tamara Baračkov

Reditelj Milica Soldatović Mikić


Predrag Ejdus KIR JANJA

https://www.youtube.com/watch?v=yDpz56mFZsk


Razgovor

http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:702484-PROCITAJTE-POSLEDNjI-INTERVJU-PREDRAGA-EJDUSA-NOVOSTIMA-Jos-osecam-vatricu-i-zeljicu

544
Kategorije: Razgovor
Developed by LELOO. All rights reserved.