Autor: admin
Datum objave: 31.12.2018
Share


BLANKA KATUNARIC IVANINA

Zadranka je koja je godinama radila kao voditeljica protokola zagrebačke Gradske skupštine. I koja je, isto tako godinama, svoje slobodno vrijeme ''rošila' na slikarstvo.

BLANKA KATUNARIC IVANINA

https://ezadar.rtl.hr/tag/blanka-katunaric-ivanina

Blanka Katunarić Ivanina:

https://www.google.com/search?q=Blanka+Katunarić+Ivanina:&client=opera&hs=63S&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjw2ILShcvfAhUOY1AKHULBB5IQsAR6BAgGEAE&biw=1924&bih=928

Blankina izložba

https://www.youtube.com/watch?v=gZZVsdCZwwQ

Blanka Katunarić Ivanina, Zadranka je koja je godinama radila kao voditeljica protokola zagrebačke Gradske skupštine. I koja je, isto tako godinama, svoje slobodno vrijeme "trošila" na slikarstvo. Treću samostalnu izložbu otvorila je sinoć u zadarskoj Gradskoj loži.

Blanka je slikarstvo otkrila još kao 11-ogodišnjakinja, upravo u zadarskoj Loži. I godinama se slikarstvom bavila na svoj tihi, ali posebni način.

Gusti, profinjeni nanosi boje, slojevitost kojim se postiže specifičan efekt. Posebno u priči pod nazivom "Prizori s jabukom". Dvadesetak platana povezuje upravo jabuka. Iako svaka slika priča svoju priču. Puno je truda uloženo u svaku sliku.

Ta jedna slika se radi mjesec dana jer je vrlo, kao neka vezilja kad veze sitne vezove, e tako je i to, morate imati puno strpljenja da postignete onaj efekt koji ste željeli. - kaže autorica.

IVANA DRAŽIĆ, kustosica Narodnog muzeja Zadar: Treba istaknuti tu poruku jabuke koja se gleda na totalno drukčiji način ovdje, kad pogledate slike zamislite se

https://ezadar.rtl.hr/ostalo/galerije/2200777/izlozba-drugi-put-blanke-katunaric-ivanine/?slika=688015

Prizori s jabukom "oživjeli" Gradsku ložu

https://www.zadarskilist.hr/clanci/23032017/prizori-s-jabukom-ozivjeli-gradsku-lozu

Otvorenje izložbe pod nazivom „Prizori s jabukom" privuklo je mnoge ljubitelje likovne umjetnosti, među kojima velikom većinom prijatelje same autorice, Blanke Katunarić Ivanine. Blanka Katunarić Ivanina rođena je u Zadru i stalno je nastanjena u Zagrebu, gdje je do umirovljenja obnašala dužnost voditeljice Službe za protokol i odnose s javnošću Gradske skupštine Grada Zagreba. Paralelno je završila Slikarsku školu na Rokovom perivoju u Zagrebu. Do sada je održala tri samostalne izložbe i izlagala je na nekolicini skupnih. Na izložbi je izložila 18 radova, akrilika na platnu.

Boje su živnule prostor Gradske lože na slikama koje djeluju smirujuće i gledatelja privlače na način da se svakoj približi i pomno je prouči. Slike su nastale u 2015. i 2016. godini, a izložba ostaje otvorena do utorka, 28. ožujka.

Na samom otvorenju nadahnuto je govorila Milena Dundov te je u konačnici izložbu proglasila otvorenom.

- Blanka je odrastala uz zadarsko Kazalište lutaka, a njena mama, Marija Moković, jedna je od prvih zadarskih lutkarica, kazala je Dundov, nakon čega je uslijedio pljesak svih koji pamte rad Marije Moković.

214
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Developed by LELOO. All rights reserved.