Autor: Dr.sc.Slobodan Elezović
Datum objave: 24.10.2013
Share
Komentari:


Blanka Katunarić - Ivanina

otvorenje izložbe u utorak, 29. listopada, 2013. u 19 sati, Galerija Kristofor Stanković

Blanka Katunarić - Ivanina

 

Izložba likovnih djela iz slikarskoga opusa gospodje Blanke Katunarić- Ivanina, bit će  u prostorijama Galerije Kristofor Stanković,u zgardi Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica Ćirila i Metoda,5,na Gornjem gradu,od 29.listopada u 19 sati, do 8.studenoga,2013.

 

Izložbom se gospodja Blanka Katunarić-Ivanina, oprašta od svojih  radnih prostora u Skupštini Grada Zagreba, u kojima je godinama djelovala kao rukovoditeljica službe  Protokola,utemeljene kao posebne radne cjeline, prije pola stoljeća.

 

Svojom edukacijom,permanentno akumuliranim novim znanjima i spoznajama u sve većem opsegu i sve masivnijega volumena,gospodja Katuranić - Ivanina, je kristalizirala svoju ličnost kao uzor za sve parametre djelovanja u radnim programima Protokola,  širokom inicijativom i pažnjom da se svi aspekti dogadjaja koji je praćen ili kreiran službom Protokola, odvijaju na način harmoničnoga ugodjaja i stimulativnog odjeka u duhu svakoga sudionika takvoga zbivanja.

 

Svojim mirom i taktom kojim dočekuje svakoga posjetitelja i sugovornika, stvara ugodjaj koji svakoga s kim suradjuje ostavlja u dojmu da joj je baš on, i baš tada kada su u susretu, najvažniji od svih ostalih.Iznmimno ugodan osjećaj svakoga tako dočekanog i podržanog u susretu

 

Gospodja Blanka Katunarić Ivanina.govori,umno i ležerno,ne ističući vrijednost svojih misli,a posve pripadajući mislima i riječima svojih sugovornika.Vrhunskim izrazom suptilnoga domaćina u opsegu djelovanja i utjecaja Službe Protokola,gospodja Katuranić Ivanina stvorila je svojim radom i odjecima svojega stila, svoje osobnostii  i načina aplikacije svojih iskustava, razine koje se trebaju pažljivo čuvati i širiti u vremenu  pred nama.

 

Takva ličnost u slikarskom atelieru, u djelima koja će se prigodnim izborom predstaviti na izložbi u Galeriji Kristofor Stanković,u utorak,29.listopada u 19 sati,iskazuje sebe načinom da je moguće osjetiti raspone doživljano - spoznajnih vrijednosti, koje su snažna pokretačka sila u duhu umjetnice, intelektualke, da kromatskim izborom u artikulaciji svojih likovno-umjetničkih tema,predstavi svoju osobnost,vrstu svojega seizmografa duše,mediteranski gipke,širokih ticala za svaki tren prirode i odjeka krajobraza u duhu i duši,s osmišljenim izborom kromatskoga spektra u likovno-umjetničkom prikazu.

 

A kromatski spektar je temeljen na visokodiscipliniranoj potki, koja tek varirajućim ritmom,stupnjem zgusnutosti ili opuštenijih linija u dinamici nanošenja kromatske mase,pridonosi spektru nijansiranih raspoloženja uz startni motiv koji slikaricu navodi na novi rad,novo likobvno djelo iz nastaloga opusa.

 

Treba vjerovati da će sada,nakon završetka svojega razdoblja u Protokolu Gradske skupštine,gospodja Blanka Katunarić Ivanina,imati vremena za novi osobni zamašnjak

u području likovno-umjetničkoga stvaralaštva,u ime novih susreta s umjetnicom i djelom, u prostorima likovnih galerija i likovnih salona..   

1407
Kategorije: Vizualne umjetnosti
Komentari
# 2 Dana 23.04.2021 - 08:42 Petar (Mirko) Pavasovic je rekao/la:
Nadam se da ste dobro i da još uvjek slikate. Ja sam onaj Petar što je uzimao, zajedno sa vama, tečaj slikarstva na rokovom Perivoju. Volio bih vas kontaktirati. Moja mails adresa :mirkopavasovic7@gmail.com Srdačno vas Pozdravljam. Petar
 
# 1 Dana 23.04.2021 - 08:42 Petar (Mirko) Pavasovic je rekao/la:
Nadam se da ste dobro i da još uvjek slikate. Ja sam onaj Petar što je uzimao, zajedno sa vama, tečaj slikarstva na rokovom Perivoju. Volio bih vas kontaktirati. Moja mails adresa :mirkopavasovic7@gmail.com Srdačno vas Pozdravljam. Petar
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.