Autor: admin
Datum objave: 15.07.2014
Share
Komentari:


BRDO BRIJUNI PROCES

Zabrana prometa, snajperisti na krovu, specijalno obučeni psi...

„BRDO BRIJUNI PROCES“

http://dubrovacki.hr/clanak/64911/nevidene-mjere-osiguranja

Zabrana prometa, snajperisti na krovu, specijalno obučeni psi...

Zbog godišnjeg sastanka „Brdo- Brijuni procesa“ danas su u cijelom Dubrovniku, osobito u povijesnoj jezgri Grada, velike mjere osiguranja. Kako je i najavljeno, uz osam predsjednika država nastalih raspadom ex-SFRJ na sastanku će sudjelovati i njemačka kancelarka  Angela Merkel.

Ona će tom prilikom s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem i predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom te predsjednikom Albanije Bujarom Nishanijem, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom, predsjednikom Makedonije Gjorge Ivanovim i predsjednik Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarati o daljnjem proširenju Europske unije, realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata u ovom dijelu Europe kao što su završetak Jadransko-jonske autoceste i željezničkih koridora te energetskoj politici.

Kako je najavljeno iz Ureda predsjednika RH, sastanak jenastavak strateškog dijaloga lidera jugoistočne Europe koji je u ovom formatu započeo u Zagrebu 1.srpnja prošle godine a nastavljen sastankom Brdo procesa s predsjednikom Francuske Françoisom Hollandeom iste godine 25.srpnja na Brdu kod Kranja.

U ime predsjednika Francuske na sastanku sudjeluje državni tajnik za EU poslove Harlem Désir a ispred Europske komisije povjerenik za energetiku Günther Oettinger.

Prostor oko gradske Vijećnice posebno je ograđen i sigurnosno se provjerava a novinari, kojih je kako doznajemo akreditirano više od 130, sva izlaganja sudionika sastanka pratit će iz Velike vijećnice, na ulazu u zgradu Poglavarstva detaljno pregledavaju pripadnici službe sigurnosti. Riječ je o, inače uobičajenom postupku u sličnim situacijama, a očekuje se da će stupanj sigurnosti biti i veći od onog koji je bio jučer u Cavtatu na sastanku bussines- leadera regije sa svim predsjednicima država regije. U Cavtatu su, uz navedeni pregled opreme i novinara, pripadnici Službe sigurnosti obavili još i (također uobičajeni) postupak provjere prostorija press rooma uz uporabu posebno dresiranog policijskog psa. Na krovu jednog od hotela raspoređeni su snajperisti.


http://dubrovacki.hr/clanak/64920/video-angela-merkel-stigla-u-dubrovniku     




830
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.