Autor: Dr.sc.Slobodan Elezović
Datum objave: 13.05.2013
Share
Komentari:


BRIDGE TURNIR, PULA

Croatian Bridge Federation

BRIDGE TURNIR, PULA

 

Croatian Bridge Federation

http://www.bridge.hr/news.php?kat_id=146

 

In the memory of Janka Bonda

http://www.bridge.hr/velikaslikanews.php?id=2211

 

30. travnja 2013. - In the memory of Janka Bonda         

Memorijalni turnir u čast gospodje Janke Bonda, se odražava 30. travnja 2013.

s početkom u 21.00 sat!

 

 

Pobjednici turnira In the memory of Janka Bonda, su Matej Ivančić (30) i Mate Meštrić (27),  članovi bridž kluba Dr.Jurica Tomljenović, iz Zagreba.

Najprije srdačne čestitke,gospodo,na osvojenom pobjedničkom mjestu i pokalu uz

1. memorijalni bridge- turnir JANKA BONDA, 30.travnja u Puli.

Hvala na čestitkama, jako smo veseli što smo osvojili ovaj turnir.

Kao pobjednici ovoga 1.turnira Janka Bonda,molim Vas recite koju ste metodičku shemu birali u igri, koja vas je vodila pobjedi.

Igrali smo prilično agresivno što znači da smo licitirali na višim nivoima nego što je to uobičajeno. Ovakva taktika često je dobra kod IMP obračuna, kakav je bio na ovom turniru.Naravno, i malo sreće i neiskustva protivnika, je pomoglo.

S najnovijom pobjedom,prigoda je pitati vas kada ste se odlučili za sustavno pripadanje bridge-u, igri toliko raznovrsnoj i složenoj, da se cijeloga života, uvijek razvija, i otkriva nove mogućnosti i putove pristupa...

Mate je počeo igrati bridž prije 6, a Matej prije 10 godina. Obojica redovito igramo nekoliko puta tjedno u klubovima, a često i na Internetu. 

Da li ste se i teorijski pripremali za bridge ili ste pragmatično, u klubu,s iskusnim igračima, svoje motive uzlazno ojačavali i postajali sve pouzadanijim igračima....

Redovito pratimo neke bridž portale na kojima eksperti komentiraju različite partije. Također, često igramo klupske i turističke turnire. 

Koliko ste dugo,kao sada pobjednički par i u najnovijem nastupu,u zajedničkoj igri,kako ste dugo tandem u briedgeu....

Povremeno igramo zajedno, ali više smo prijatelji nego bridž partneri.  

Pola je stoljeća medjnarodnoga bridge turnira u Puli,da li ste i ranijih godina nastupali u nekom od programa koji se razvijaju i njeguju u ovom osobitom turniru ....

Obojica smo svake godine redovito na majskom kao i na jesenskom festivalu u Puli. Ovo su najveći Hrvatski turniri, naročito jesenski turnir koji okuplja više stotina parova. 

Nastupate li na na drugim medjunarodnim bridge manifestacijama izvan Hrvatske i kakvh ste postignuća u tim nastupima i iskustvima koja vam donose..

 Naravno. Do prije nekoliko godina nastupali smo na juniorskim prvenstvima evrope u parskim i timskim konkurencijama (u bridžu su juniori do 25 godina). Matej je nastupio za Hrvatsku i u otvorenoj i mješovitoj konkurenciji. Hrvatska već duže vrijeme nije postigla značajniji rezultat na europskom nivou, a najbolje rezultate postižemo u  mješovitoj konkurenciji (kada u paru igraju muškarac i žena).

Da li biste mladima preporučili sustavnu posvećenoj bridgeu i s kojim sve prednostima u toj osobitoj aktivnosti punoj uzbudjenja i duhovnih izazova....

Da. Bridž je izvrstan za vježbanje procjene situacije i razvijanje logičkog razmišljanja. S druge strane, bridž je dinamična i vrlo kompetitivna igra u kojoj je važna disciplina, ali i strpljenje, tolerancija i razumijevanje. Nadalje, bridž nam omogućuje česta putovanja i upoznavanja novih ljudi pa je interestantan i u tom pogledu. 

U kojoj ste svojoj životnoj dobi prepoznali svoje afinitete i odluku da sustavno pridjete bridge-u....

U ranim dvadesetim godinama završili smo tečaj i nakon toga počeli redovito igrati. U početku bridž vas potpuno obuzme, kao da se otvori čitav jedan novi svijet, i pokušavate naučiti što je više moguće u što kraćem vremenu. Kada nakon nekog vremena (recimo godinu do dvije) svladate osnove, bridž postane dio vašeg života, gdje nalazite i veliki broj prijatelja i uvijek imate tema za razgovor. 

Koji su Vam nailazeći planovi kao vrsnim bridge igračima, za ovu 2013.hrvatsko-europsku godinu.....

Ove godine igra se otvoreno europsko prvenstvo, na koje će Hrvatski bridž savez vjerojatno poslati samo dame. Na žalost, financijska situacija je takva da si ne možemo priuštiti samostalno plaćanje nastupa, a Savez je procijenio da djevojke imaju veće šanse za dobar plasman. Iduće godine igra se zatvoreno europsko prvenstvo za koje se valja izboriti u kvalifikacijama. Tri najbolja para predstavljat će Hrvatsku na ovom prvenstvu.   

Hvala Vam na paažnji i razmišljanjima koja upućujete čitateljima e-portala Collegium Hergešić..

 

1277
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.