Autor: admin
Datum objave: 30.06.2018
Share


'DAJ BOŽE DA SMO SE OPAMETILI'

Ne želim provocirati, kad provociraš, dobiješ šamarčinu!

'DAJ BOŽE DA SMO SE OPAMETILI'

ZAŠTO NE DODA LOPTU? ANDREJ KRAMARIĆ OBJASNIO PRIČU O SEBIČNOSTI I U INTERVJUU ZA SN OTKRIO Ne želim provocirati, kad provociraš, dobiješ šamarčinu!

https://sportske.jutarnji.hr/rusija2018/vijesti/zasto-ne-doda-loptu-andrej-kramaric-objasnio-pricu-o-sebicnosti-i-u-intervjuu-za-sn-otkrio-ne-zelim-provocirati-kad-provociras-dobijes-samarcinu/7538328/

Andrej Kramarić možda neće startati s Danskom, ako izbornik ponovi ofenzivni ešalon iz utakmice s Argentinom, no njegova bi uloga, čak i bude li s klupe, mogla biti značajna. On je napadač kakvi se često pokažu potrebnima za probijanje defenzivnog bedema, kakvog će vjerojatno posložiti Vikinzi.

- Sve je super… Traje regeneracija - kazao nam je u četvrtak Kramarić, nakon ručka, ali i priznao što smo očekivali...

- Malo sam umoran, drugi dečki također. Utakmice su jako kasno, vraćamo se izravno u bazu, zadnji put smo došli u sedam ujutro, pa onda sljedeća dva dana spavaš koliko je moguće. Tu su i te polubijele noći, pa je i to nezgodno. Prvi put da tako nešto viđam na duže vrijeme. Srećom imamo dobre zastore, nekad ne možeš zaspati ni od umora. Međutim, do utakmice će opet biti noge lagane - kaže Kramarić.

Najbolje od svih poznaje Kaspera Schmeichela, zajedno su dijelili svlačionicu Leicestera.

Sve najbolje

- Teško mogu reći nešto specifično o njemu, jedan je od boljih golmana s kojima sam igrao, posebice u igri nogom. Tehnički je jako dobar, nikad nisam vidio točnija ispucavanja lopte nogom na igrače, čak i napadače. Time me impresionirao. Kao dečko je super profesionalac, tada je živio u Manchesteru, vjerojatno je tako još uvijek, svaki dan se vozi dva sata na trening. To mi nikad nije bilo jasno. No, ne samo on, nekoliko igrača Leicestera je to radilo. Poznat je i zbog oca, doista, sve najbolje mogu reći o njemu.

Peter je bio kralj danskog nogometa i junak Manchester Uniteda, valjda zato i Kasper živi u tom gradu.

- Vjerojatno. Ima svojeg privatnog kuhara koji mu doma kuha dok je na treningu, kad se vrati sve ga čeka pripremljeno, neke stvari i za dva-tri dana unaprijed. Kad smo išli na gostovanje, nosio je u kutijicama neke zdrave kekse, koje mu je taj kuhar napravio. Znao ih je dofurati svima nama.

Jeste li i dalje u kontaktu?

- Čuli smo se preko Instagrama, dogovorili da mi sačuva dres. Dakle, dres sam osigurao (smijeh).

Nije bilo podbadanja oko rezultata?

- Ne. Jer i on je pametan, a ja se ne želim izlijetati i provocirati, kad provociraš često dobiješ “šamarčinu”.

Mala tajna

Tko je najveća prepreka, on ili Christian Eriksen?

- Eriksen. Definitivno. I zato što je igrač u terenu, i stoga što je vrhunski, radi razliku, već godinama. Odigrao je odličnu sezonu, za mene je top klasa, inteligentan, jedan od dražih igrača koje pamtim i za koje znam.

Na kojoj je razini Danska kao reprezentacija?

- Gledao sam ih. Ima se što o njima pričati, s jedne strane igrali su dobre utakmice, a s Australijom nisu bili na toj razini. Protiv Perua su imali više sreće i to je razlog zašto su dobili, protiv Australije su dosta visjeli, no na kraju su izvukli bod. S Francuskom su igrali najbolju utakmicu. Kad podvučemo crtu pod viđenim, na ovom prvenstvu sve manje ekipe, koje su igrale organiziranu obranu, na kraju su ispale dobre. U tome je mala tajna tekućeg Mundijala. Stoga mogu samo konstatirati da neće biti lako, da će biti teško, ali naravno na kraju bolji ima prednost.

Kramarić je u dva ogleda startao, s Argentinom ušao s klupe. Kako ocjenjuje svoje nastupe?

- Sve dok se pobjeđuje, sigurno je da ću reći da je zadovoljavajuće. Naravno da mogu i bolje, i moram bolje. Puno bolje. Nisam zabio gol, želim zabiti gol, no dok ekipa dobiva, moramo svi biti sretni i uživati u nogometu, a vidjet ćemo kakva će biti situacija, možda i ja budem strijelac.

Nakon Islanda opći je komentar da ste bili sebični.

- Da, možda sam bio previše željan igre, ili toga gola, ili možda samo zbog toga što utakmica nije bila presudna. Neću reći da nije ništa značila, no mogli smo malo opuštenije igrati, pa smo se svi pomalo zaigrali.

Hoćete reći - bodovi nisu bili presudni pa ste forsirali šut da eventualno uđe i otvori seriju?

- Ne mislim da sam toliko forsirao, svi skupa smo se više igrali nego što smo igrali, uživali smo na terenu, nije bilo pritiska.

536
Kategorije: Sportovi
Developed by LELOO. All rights reserved.