Autor: admin
Datum objave: 03.11.2019
Share


Dan crvenih haljina VIDEO

zdravstveno-edukativna akcija kojoj je cilj podizanje svijesti o spec ifičnostima moždanog udara u žena

Dan crvenih haljina


https://magazin.hrt.hr/482903/dan-crvenih-haljina


Uskoro počinju prvi hrvatski "Dani crvenih haljina", zdravstveno-edukativna akcija kojoj je cilj podizanje svijesti o specifičnostima moždanog udara u žena.

Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko neurološko društvo organizira prvi puta u Hrvatskoj javnozdravstvenu akciju "Dan crvenih haljina" koja je međunarodna manifestacija posvećena osvješćivanju javnosti o specifičnostima cerebrovaskularnih i kardiovaskularnih bolesti kod žena.

Akcija je zamišljena i s bogatim stručnim ali i društvenim sadržajem, u kojem je posebno zanimljiv program završne večeri.

U stručnom dijelu programa priznati stručnjaci iz područja cerebrovaskularnih bolesti govoriti će o moždanom udaru u ženskoj populaciji, prevenciji te bolesti u navedenoj, posebno vulnerabilnoj skupini bolesnika, kao i neočekivanim epidemiološkim podacima kada je u pitanju moždani udar i žene.

Više o akciji i o moždanom udaru govorile su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska prof. dr. sc. Zdravka Poljaković, predsjednica Hrvatskog neurološkog društva i  prim.dr.sc. Vesna Matijević.


Dan crvenih haljina obilježen je revijom koju su nosile žene koje su preživjele moždani udar

https://www.jutarnji.hr/Fotogalerije/dan-crvenih-haljina-obiljezen-je-revijom-koju-su-nosile-zene-koje-su-prezivjele-mozdani-udar/8335847/

444
Kategorije: Ostalo
Developed by LELOO. All rights reserved.