Autor: admin
Datum objave: 16.04.2013
Share
Komentari:


DAVID HORVATIĆ I MIA ELEZOVIĆ

KONCERT

KONCERT - DAVID HORVATIĆ I MIA ELEZOVIĆ

Medjimurske novine

http://www.cakoveconline.com/zbivanja-danas.asp

           

Dvorana Zrinski/Scheier Čakovec

utorak, 16. travnja 2013. u 20 sati

             

David Horvatić, klarinet

Mia Elezović, klavir

Koncert organiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

http://www.croatiaholidayshr.com/Naslovnica/Pregledclanka/tabid/63/ArticleId/3784/language/hr-HR/David-Horvatic-amp-Mia-Elezovic-Dvorana-Zrinski-Cakovec-CC.aspx

 

Dvorana Zrinski /Scheier

utorak, 16. travnja 2013. u 20 sati

 

DAVID HORVATIĆ, klarinet

MIA ELEZOVIĆ, klavir

 

David Horvatić, rođen je 1974. u Beču. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Varaždinu.

Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje 1992. u klasi prof. J. Tonžetića gdje je i diplomirao 1996. godine. Kao solist nastupao je s Orkestrom Muzičke akademije, Orkestrom HRT-a i Orkestrom HV-a. Polaznik je mnogobrojnih seminara u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je Rektorove nagrade 1996. godine.

Od 1994. godine zaposlen je u Simfonijskom puhačkom orkestru HV gdje svira na mjestu koncert majstora od 2003. godine.

 

Mia Elezović diplomirala je glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić, na Hochschule für Musik u Beču u klasi Hansa Petermandla te na Hochschule für Musik u Frankfurtu u klasi Herberta Seidela. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na poziv japanske vlade odlazi na desetomjesečni studijski boravak u Kyoto (2004.). Sudjelovala je u brojnim majstorskim tečajevima i radionicama renomiranih profesora (S. Bishop-Kovacevich, E. Picht-Axenfeld, H. Nakamura, J. Perry, J.-F. Antonioli, J.O'Conor i dr.) i specijalizirala se u programu Contemporary Performance na Manhattan School of Music u New Yorku. Uspješno je nastupala na međunarodnim pijanističkim natjecanjima i primila različite nagrade za uspješno umjetničko djelovanje. Vrlo rano započinje međunarodnu koncertantnu aktivnost, a ističu se nastupi u Carnegie Hallu i Glasovirskom salonu Yamaha. Surađivala je s brojnim orkestrima i komornim sastavima u Europi, Japanu i Americi te umjetnicima i dirigentima (K. Ono, P. Dešpalj. P. Rophé, P. Škerjanc, Z. Srzić i dr.). Gošća je radijskih i TV programa u Hrvatskoj i Njemačkoj te domaćih i inozemnih glazbenih festivala. Kao pedagog djeluje na brojnim inozemnim glazbenim učilištima, a od studenog 2010. predaje na Conservatoire Royal de Liege u Belgiji.

KONCERT ORGANIZIRAN UZ POTPORU MINISTARSTVA KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE

 

 

1108
Kategorije: Glazba
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.