Autor: admin
Datum objave: 24.05.2018
Share


Dragocjeni prinosi….

uvid u 'lica i naličja' domaće tzv. 'političke elite

Dragocjeni prinosi….

Ritam  i metodologija djelovanja gospodina Premijera RH  pružaju širokoj javnosti,postupni i sve sustavniji uvid u 'lica i naličja' domaće tzv. 'političke elite'(zna li se, temeljno značenje i vrijednost pojma 'elita'..?) ako se zna  – što je domaća 'politička elita' i koje su joj značajke u sve transparentnijem i sve osvjetljenijem djelovanju u svakodnevici……..

U ponekim zgodama se čini da ta 'rasvjeta' seže do 'nudističke ponude'…a prirodno, i začudjujuće spoznaje o 'koordinatama' u strukturi elite.

Tko i po kojim kriterijima može pripadati tzv.političkoj eliti na našoj domaćoj'sceni'…….mogu li pun volumen pojma'elita' nositi oni koji često 'štreberski'akumuliraju informacije s namjerom da im služe kao 'znanje', a uz to ne posjeduju kulturu srca, osobni osjećajni i racionalni sklad,emocionalnu inteligenciju, i mogućnost egzaktne trezvenosti u svakom svojem javnom istupu, javnoj riječi, njezinu smijeru i nakani njezina smisla i utjecaja…

Elita mora 'oplemenjivati' javnost i pridonositi harmoniji u nastajanju javnoga mnijenja, a ako često, a ponekada i konstantno unosi 'akorde' turbulencije i disharmonije u svakodnevicu javne scene, može li opstati kao 'elita'…….

Osobna kultura i obrazovanje,obrazovanje kao podloga razvitkui rastu osobne kulture…..kao preduvjeta za nastajanje i uspješnost elite.

Elita

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=17725

Elita

https://hr.wikipedia.org/wiki/Elita

1035
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.