Autor: admin
Datum objave: 28.04.2013
Share
Komentari:


Dudu asistent u ukrajinskom derbiju

Šahtar je u derbiju ukrajinske lige slavio u Kijevu kod Dinama 2:1.

Dudu asistent u ukrajinskom derbiju, Srni i Vidi po 90 minuta

Eduardo da Silva bio je asistent za pobjednički gol u derbiju njegovog Šahtara i Dinama. Završilo je 2:1.

http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/dudu-asistent-ukrajinskom-derbiju-srni-vidi-90-minuta-clanak-535409

Šahtar je u derbiju ukrajinske lige slavio u Kijevu kod Dinama 2:1.

 

Dinamo je poveo u 10. minuti preko Jarmolenka, ali je Šahtar do kraja poluvremena uspio izjednačiti autogolom Danila.

Pobjednički pogodak za "rudare" zabio je Mhitarjan na asistenciju našeg Eduarda da Silve.

Od hrvatskih nogometaša Darijo Srna i Domagoj Vida su igrali po 90 minuta na suprotnim stranama. Eduardo je igru napustio u sudačkoj nadoknadi, a Niko Kranjčar zbog ozljede nije konkurirao za susret.

 

Kralj Dudu zabijao je važne golove

Eduardo je bolji i od Šukera, Hrvatskoj je donio čak 21 bod

http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/eduardo-je-bolji-sukera-hrvatskoj-je-donio-cak-21-bod-clanak-531870

Ipak ima jedna kategorija u kojoj Eduardo da Silva tuče najvećega strijelca u povijesti Hrvata Davora Šukera. Statistika kaže da su pogoci popularnoga Dudua hrvatskoj reprezentaciji u kvalifikacijskim utakmicama, uključujući naravno sraz s Velšanima, izravno donijeli nevjerojatan 21 bod, dok se Šuker tu zaustavio na samo 12.

 

Naravno, Davor je neusporedivo bolji i nedostižan u ostalim rubrikama kao što su pogoci na velikim turnirima, u kojima je njegov suparnik na nuli, ali ovo što je Biliću i Štimcu u tri ciklusa priuštio Eduardo upravo je fascinantno i najvjerojatnije neponovljivo.

 

Dakle, sve je počelo još kod Slavena u kvalifikacijama za EP 2008. kada je Dudu gotovo sam vukao reprezentaciju.

 

Eh, da nije bilo loma...

 

Najupečatljiviji je bio njegov hat-trick Izraelcima u Tel Avivu, a njemu vjerojatno najdraži bio je prvi pogodak u tom ciklusu, protiv Engleza u Maksimiru u jesen 2006., onaj koji je prethodio glasovitoj krtici.

 

Taj gol nismo svrstali među odlučujuće. Serija je nastavljena i cijelu sljedeću, 2007. godinu, a svršetak tog ciklusa bio je koban za Eduarda zbog prijeloma noge. Tako je iza njega bilo razdoblje od čak 19 mjeseci bez pogotka za Hrvatsku (i godinu dana neigranja), što ga je možda spriječilo i da se približi Šukerovu rekordu od 45 pogodaka za nacionalnu momčad.

 

Eduardo je Slavenu Biliću donio čak 18 bodova u dva kvalifikacijska ciklusa, a zamislite – na Euru 2012. godine igrao je samo 10 minuta u tri utakmice.

 

Ono što Dudua najviše peče upravo su veliki turniri na kojima je Šuker briljirao s devet pogodaka i bio najbolji strijelac Mundijala. Davor je bio čak na tri SP-a (kao i Prosinečki, Jarni i Šimić), a Eduardo upravo vozi neizvjesnom stazom prema Brazilu.

 

Ovo mu je posljednja šansa i bilo bi zaista šteta da takav strijelac ne osjeti najveće svjetsko natjecanje.

 

U LP-u zabio šest

 

Da mu se ne dogodi isto što i Dinamovim velikanima Slavenu Zambati, Cici Kranjčaru, Snješku Cerinu ili Igoru Cvitanoviću... Sreća je Duduova da ima Štimca koji će ga pogurati i kada nije u briljantnoj formi i kada u svome klubu nije u trenerovoj milosti, kao kod Lucescua. Izbornik zna da ga Dudu nikada neće ostaviti na cjedilu, a ovaj pogodak u Swanseaju spada u kategoriju najvitalnijih. Davor Šuker postigao je za reprezentaciju dva hat-tricka (Estonija, Australija), jedan više od Eduarda (Izrael), a pogotke je postizao kod četvorice izbornika – Špace, Markovića, Ćire i Jozića.

 

I dok je Šuker za Dudua nedodirljiv u reprezentaciji, u Ligi prvaka utrka njih dvojice je u fotofinišu. Šuker je zabio sedam, Eduardo šest...

871
Kategorije: Sportovi
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.