Autor: admin
Datum objave: 11.01.2019
Share


Eduardo

Sada živim u Rio de Janeiru. Uzeo sam pauzu od nogometa i ovdje posložio život. No želio bih se vratiti nakon nekoliko mjeseci pauze.

Razočarani Eduardo: Mogao sam im donijeti milijune, a oni su me odbacili!

https://www.vecernji.hr/sport/razocarani-eduardo-mogao-sam-im-donijeti-milijune-a-oni-su-me-odbacili-1293960

– Kad sam dolazio u klub, ispričao sam im o svom iskustvu i sposobnosti da jednim dodirom donesem milijune eura. To je dodir ili dodavanje koje nas mogu uvesti u Europsku ligu i čak Ligu prvaka. No, trener Dean Klafurić nije mi dao šansu

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva (35) jedan je od najpoznatijih igrača koji je nosio dres poljske Legije. Bivši napadač Dinama, Arsenala i Šahtara u Poljsku je stigao prije godinu dana, no nije ostavio dublji trag. Tamo su ga vodila trojica trenera – Romeo Jozak, Dean Klafurić i Ricardo Sa Pinto, ali je ukupno odigrao 11 utakmica i nije uspio postići gol. Danas je slobodan igrač.

– Prvih nekoliko mjeseci nije bilo toliko loše. Znam da su me ljudi gledali kroz ono što sam napravio u prošlosti. Igrao sam za velike klubove i zabio puno golova. A ovdje? Siguran sam da prvi put karijeri nisam zabio u 10 utakmica zaredom. I za mene je to bilo iznenađenje. No, svoju bih situaciju usporedio s Olivierom Giroudom. Ni on nije postigao gol za Francusku na SP-u, a osvojio je naslov – rekao je Eduardo za poljske medije. Tvrdi da nije dobio pravu priliku. – Kad sam dolazio u klub, ispričao sam im o svojem iskustvu i sposobnosti da jednim dodirom donesem milijune eura. To je dodir ili dodavanje koje nas mogu uvesti u Europsku ligu i čak Ligu prvaka. No, trener Dean Klafurić nije mi dao šansu – kaže Eduardo i dodaje: – Nakon toga za trenera je došao Sa Pinto koji me nakon dva treninga vratio u momčad. No ubrzo sam ispao s liste igrača koji mogu nastupati u ligi. Kaže da mu se sviđao život u Varšavi. – Da sam razmišljao o novcu, ne bih došao u Legiju! Mogao sam otići u Aziju i zaraditi mnogo više. No nisam to želio iz nekoliko razloga, a prvi je obitelj.

Po čemu će pamtiti epizodu u Poljskoj? – Momčadski ću pamtiti osvajanje prvenstva i kupa, ali individualno to razdoblje za mene nije bilo dobro. A privatno ću iz Varšave najviše pamtiti to što su mi djeca išla u američku školu – rekao je Eduardo pa objasnio: – Nemojte me shvatiti pogrešno. Varšava je jako lijep grad, ima sve što vam je potrebno i dobro smo se osjećali. No, sretan sam zbog izbora škole za djecu jer je za mene obrazovanje jako važno. Šaljemo ih u školu, bez obzira gdje živjeli.

Što misli o poljskoj ligi? – To je neobično. Imate sjajne stadione, navijače, sve se prenosi na TV-u, dobar marketing... No, nogomet nije na razini. A ne želim da ispadne da to govorim jer nisam uspio. Usporedimo poljsku ligu s hrvatskom. Poljska ima 40 milijuna ljudi, a Hrvatska četiri. No, hrvatski klubovi puno bolje igraju u Europi. Poljska je velika država s dobrom infrastrukturom i po mom mišljenju morala bi igrati na višoj razini. Planovi za dalje? –

 Pronaći ću klub u Riju i još malo igrati ovdje.

Eduardo traži novi klub nakon što godinu dana nije zabio gol!

https://www.vecernji.hr/sport/eduardo-trazi-novi-klub-nakon-sto-godinu-dana-nije-zabio-gol-1288561

Klub u koji je stigao u siječnju napušta nakon što će mu istekne jednogodišnji ugovor. Nije se Dudu naigrao u poljskom klubu, u 14 utakmica nije zabio nijedan gol, a ima tek dvije asistencije.

247
Kategorije: Sportovi
Developed by LELOO. All rights reserved.