Autor: admin
Datum objave: 09.12.2014
Share
Komentari:


Europski parlament spreman je pomoći Ukrajini

Izaslanstvo Europskog parlamenta u Odboru za parlamentarnu suradnju između EU i Ukrajine

Europski parlament spreman je pomoći Ukrajini

http://www.andrejplenkovic.com/article.php?id=728&naslov=europski-parlament-spreman-je-pomoci-ukrajini

Izaslanstvo Europskog parlamenta u Odboru za parlamentarnu suradnju između EU i Ukrajine održalo je danas 5. radni sastanak od svojeg osnutka 8. rujna 2014.

Na sastanku su članovi Izaslanstva pozdravili novoimenovanu pro-europsku Vladu slijedom održanih parlamentarnih izbora 26. listopada o.g. Razmijenili su mišljenja o situaciji u Ukrajini s Christianom Danielssonom, glavnim direktorom Opće uprave za proširenje i politiku susjedstva Europske komisije, Gunnarom Wiegandom, direktorom u Europskoj službi za vanjsko djelovanje i veleposlanikom Konstantinom Jelisejevim iz Misije Ukrajine pri EU. Zastupnici su podsjetili na izazove nastale agresijom na istoku zemlje te su ohrabrili novo ukrajinsko vodstvo da nastavi bez odgode s provođenjem Sporazuma o pridruživanju. Zastupnik Plenković je naglasio snažnu potporu Izaslanstva Europskog parlamenta teritorijalnom integritetu Ukrajine i spremnost Izaslanstva za daljnju pomoć Ukrajini na europskom putu.

Izaslanstvo je raspravilo stanje ljudskih prava na Krimu s povjerenikom predsjednika Ukrajine za pitanja krimskih Tatara Mustafom Dzhemilevim i predsjednikom zajednice krimskih Tatara Mejlis Refatom Chubarovim. Zastupnici su istaknuli svoju snažnu potporu teritorijalnom integritetu Ukrajine te ukazali na važnost ne-priznavanja ilegalne aneksije Krima od strane Ruske federacije.

Zaključno, europski zastupnici su razmotrili nove načine funkcioniranja Izaslanstva koji su predviđeni Sporazumom o pridruživanju, kao i o preimenovanju Izaslanstva u Parlamentarni odbor za pridruživanje s Ukrajinom. Očekuje se da će novi Odbor višestruko povećati parlamentarnu dimenziju odnosa između EU i Ukrajine.

Panel o ljudskim pravima u Ukrajini

http://www.andrejplenkovic.com/article.php?id=727&naslov=panel-o-ljudskim-pravima-u-ukrajini

Kao predsjednik Delegacije za odnose s Ukrajinom Plenković je supredsjedao panelom o zaštiti ljudskih i manjinskih prava u Ukrajini s posebnim osvrtom na Krim

781
Kategorije: Društvo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.