Autor: Dr.sc.Slobodan Elezović
Datum objave: 22.08.2013
Share
Komentari:


Fernando Colugna......Susana Gonzalez........Sebastian Rulli.......William Levy

Zapleti i ekspresivni vrhunci u seriji Pasion (Strast)

Fernando Colugna......Susana Gonzalez........Sebastian Rulli.........William Levy

 

Zapleti i ekspresivni vrhunci  u seriji Pasion (Strast)

 

Fernando Colugna kao Ricardo"El Antillano" de Salamanca, stiže u zbivanje s jednim namjerama, a razvijaju se situacije koje ga eksponiraju na posve druge, bolje načine, koji ga dovode u iznenadne transformacije motiva i čuvstava, pa se Riccardo zaljubljuje i nošen plimom valova strasti počinje iskazivati svoje duboko zapretene vrline i najljepšu stranu svoje prirode.Tomu pridonsoi ličnost Camile u koju se Ricardo zaljubljuje i koja prihvaća sve oblike i intenzitete njegove stratsi i čuvstava koja nastaju iz te vatre najprije njegova, a onda i zajedničkoga zanosa.

Suzana Gonzales kao Camila, nosi  oplemenjenu, profinjenu ljepotu koju široko utkiva u dramaturške slogove obilatih zbivanja, potičući sve oko sebe na  bolje i ljepše struje bića,svakoga ponaosob.

Camila i Santiago su bili najprije mladi par najvećih zanosa i plamene ljubavi,ali su ih dogadjaji sputali i izmiojenili im staze života,ostavljajući biljeg u dušama.

Santiago,medjutim ustrajno voli Camilu iako je u posve drugačijim konstelacijama odnosa i života,plam njegove negdašnje strasne ljubavi je neugasiv,iako savješću i odgovornošću koje ga rese,suzdržano nosi taj veliki izazov duše i bogatih čuvstava.

Suzani Gonzales kao Camili  nije jednosatvno nositi i uvjerljivo iskazivati bazične odnose prema  Santiagu i Ricardu.

Naime,Sebastian Rulli kao Santiago je toliko karakterološki vrli s temeljima muževne ljepote i umijećem neodoljiva zanosa,da je ljepotici rafiniranih čuvstvenih odrednica kakva je Camila nedvojbeno složeno biti na distanci...

Fernando Colugna kao Ricardo je u profilu složenog,slojevita lika s mixom nekolikih identitea, a s tom socijalnom dimenzijom lika se vrlo uspješno nosi.

Medjutim njegova emocionalna ekspresija prema Camili,uprkos naglašenom zalaganju u iskazu zanosa,pa i strasti,nema volumen autohtone uvjerljivosti,pa Suzana Gonzales daje sve svoje snage da sugerira plam starsti i zanosa prema Ricardu, kojega Fernando Colugna izgradjuje s larviranim naporom.

Prirodna strast u odnosima bi bila ,od nastajućeg impulsa do ”požara strasti”, u  relacijama za koje imaju sve prirodne predispozcije Suzana Gonzales i Sebastian Rull, ali ovim umjetnicima scenarist i redatelj nisu dopustili da u odnosima Camile i Santiaga dodju, ustrajnom uzlaznošću, do tih naviještanih a istodobno sputavanih otklonom, razina..

Ulogu Vasca,Camilina brata,tumači William Levy koji, svojom tada mladenačkom energijom i nepredvidljivim zanosima u zapletima dramskoga zbivanja,  profilira

lik nestalna karaktera, spontane požude i hitre predaje tim vrstama impulsa kao temeljnoj vodilji Vascova bića.Uprkos oscilacijama Vascova profila,šarm Williama Levyja uspijeva taj lik činiti dopadljivim i ,ukupnim efektom,prihvatljivim u tv-gledateljstvu.   

Nadahnuće je pak,sve iz potencijala spomenutih umjetnika, primati svakom epizodom ove popularne tv – serije,Pasion, i u redovima hrvatskoga tv-gledateljstva.

1082
Kategorije: Film
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.