Autor: redakcija
Datum objave: 29.02.2012
Share
Komentari:


Ginekolog,kirurg,onkolog

prof.dr.sc.Damir Buković

Prof.dr.sc.Damir Buković, 

ginekolog, kirurg, onkolog

“Cjeloviti znanstveni pristup genetici zloćudnih novotvorina,poglavito organa spolnog sustava žena”

Knjiga, 

dvotomna, naznačenoga naslova, je rezultat dugogodišnjega znanstveno-istraživačkoga rada i dinamike aplikacije postignutih spoznaja u dnevnoj praksi, Centra za ginekološku onkologiju, Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova, KBC Zagreb, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čiji je Prof. dr. sc. Damir Buković, uvaženi inovativni promicatelj.

Masivima teorijskih znanja i istraživačkim pristupom njihove aplikacije u rasponima dnevnih izazova narastajućih problema u području  ginekološke onkologije i poglavito onkološke kirurgije u  ginekologiji, Prof. dr. sc. Damir Buković je svojim inventivnim osobitim medicinskim stručnim promišljanjima, pridonio zaštiti života pacijentica koje su, uvriježenim, često rutinskim pristupima manifestacijama odmakle bolesti, bile često “medicinski izopćene”.

Osobitost metode kirurškoga promišljanja i konkretnih zahvata,

Prof.dr.sc.Bukovića,polučila je najviši postotak održivosti života pacijentica u području ginekolođke onkologije, pa je rezultat kirurškoga djelovanja Prof. dr. sc. Bukovića znantno iznad svjetskih prosjeka u kakvoći i postotku spašenih života, što je pridonijelo većoj specifičnoj težini i autoritetu Klinike za ženske bolesti i porode Petrova, KBC Zagreb, kao Referalnog centra ovoga dijela Europe.

Poznata je i inicijativa da se metoda Prof. dr. sc. Bukovića, artikulira prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u Geneve-I, u kojoj bi se razmotrila mogućnost uvrštavanja u svjetsku medicinsku terminologiju i praksu,  Bukovićevim imenom…

Knjiga je tiskana na hrvatskom jeziku, kao prva stručno-znanstvena u medicinskom području, od trenutka kada je hrvatski jezik uvršten službeno u medjunarodnu “obitelj “jezika svijeta. U ime promicanja jezika, autor je medicinsku stručnu terminologiju izrazio hrvatskim nazivljem, promičući i time domete i vrijednosti koje djelo ukupno sadrži i na širem svjetskom prostoru u medicinskom  području.

2162
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.