Autor: admin
Datum objave: 02.03.2017
Share


Gospodin Andrej Plenković,

svojim znanjem, iskustvima i vještinom 'pletera' svih tih vrijednosti uz 'začin' osobnoga takta i stila, uspio najprije vratiti stranku.....

Znano je i egzaktno mjerljivo da je gospodin Andrej Plenković, svojim znanjem, iskustvima i vještinom 'pletera' svih tih vrijednosti uz 'začin' osobnoga takta i stila, uspio  najprije vratiti stranku na čijem je aktualnom 'čelu'  iz  'kala' na 'tron'.

Takav pothvat u nemjerljivo kratkom vremenu i brzom ritmu, nije do sada nikome uspio na hrvatskoj političkoj i široj društvenoj sceni.

Slavodobitnički ovjenčan,odmah je pošao na parlamentarne izbore i uspio formirati koaliciju i Vladu RH koja, čini se, ima stabilnost s perspektivom.

U toj globalnoj atmosferi novoga uspona i širokih obzorja za koje je najosobnije zaslužan GOSPODIN Andrej Plenković ,bude se sve snage na sceni, koje bi htjele imati novi val svojega utjecaja i 'metafizički' nastaviti tamo gdje su stale u fazi 'totalnoga brodoloma' s bivšom Vladom i ranijim sastavom Parlamenta

Tu su ljudi koji su bili iskreno prisegnuli ranijoj Vladi, a neki su sada opet u sastavu nove Vlade i Sabora, vodstvu utjecajnih Klubova novoga sastava Sabora,pa svoj duh stanovite 'dvojakosti' ojačavaju, korak po korak, i traže uvjete za zamah svojega novoga utjecaja na ranijim'temeljima'.. …..mnogi od njih nisu dorasli formatu i vizijama, programu i metodici novoga lidera, čelnika stanke HDZ-a  i Vlade RH.

To,postupno, može postajati sve veća i teža snaga koja će usporavati ili čak pokušavati transformirati neke od programskih smjernica i duha opće vjerodostojne ozdravljujuće atmosfere u društvu kao cjelini.

Zemlja je s olakšanjem dočekala odrednice novoga čelnika HDZ-a i Vlade RH, ali,čini se,da 'stari' konzervativni desni 'lager' vuče sve nestrpljivije i sustavnije na – svoju stranu…..drastično zanemarujući činjenicu da bi bili u povijesnoj'pismohrani' da nije bilo motiva za  punu afirmaciju erudicije i raspona provedbenih vještina za duh nove platforme za novi val ugleda i utjecaja  i HDZ-a i nove Vlade RH,a time i nove pažnje medjunarodne javnosti prema zemlji.

Čovjek javne političke scene mora kontinuirano'raditi na sebi',razvijati se, pa i dopunski obrazovati, bez obzira na osobnu razinu temeljne struke,da bi bio u  skladu s usvojenim programom i Stranke i Vlade,osiguravajući,svatko sobom, a i u sastavu tima, uvjete za vjerodostojnost u pristupu i provedbenim etapama usvojenih programa izvršne vlasti,a time i Sabora RH,pa i parametara u djelatnosti Predsjednice RH.

Kolike i kakve štete mogu nastajati bude li se tolerirala inercija nekih sudionika javne političke scene,osobito onih čije su navike razvijane na afirmaciji 'Ich-forme',u ime samopromotivnih poimanja kao prioriteta u odnosu na sve ostalo, što predmijeva vrste,oblike i kvalitete komunkacije sve viših i sve pažljivije njegovanih razina... ……….a visoke razine pojedinaca s javne scene su osobiti društveni i državni kapital,dragocjeni oslonac najširoj nadi i vjeri u uvjete sklada u društvu.

Vrijedja li netko nekoga,znači da taj koji vrijedja najprije ne cijeni sebe(a time i svoje korijene na koje 'baca mrlju').

Svatko tko je netko, a osobito GOSPODIN, ne može sebi dopustiti da bilo koga vrijedja….a ako sve to nije, pitanje je u kojoj vjeri pretendira imati neko veće i jače značenje  na javnoj sceni u svakodnevici……......... odgoja i obrazovanja na javnoj sceni nikada dosta……kao da je imperativno potrebno imati i jedan seminar iz komunikacijskih iskustvenih ponuda,od  zastupnika u Saboru, do svih nižih ustrojbenih javnih društevnih modela.


Čiju……….

http://www.jutarnji.hr/komentari/ciju-zapravo-vladu-vec-cetiri-i-pol-mjeseca-vodi-andrej-plenkovic-i-tko-uistinu-upravlja-drzavom/5704159/
1558
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.