Autor: admin
Datum objave: 10.08.2016
Share


Gostovanje Andreja Plenkovića u RTL-u Danas

Izjava predsjednika Plenkovića u Središnjici HDZ-a

Gostovanje Andreja Plenkovića u RTL-u Danas

https://www.youtube.com/watch?v=1FBABrQeWdA


Izjava predsjednika Plenkovića u Središnjici HDZ-a (9. 8. 2016.)

https://www.youtube.com/watch?v=nGgDrWDYEns


(VIDEO) Razumijem i cijenim odluku g. Božidara Kalmete. Na ovaj je način pokazao da je odgovoran prema onoj dužnosti na koju su ga građani Zadra neposredno izabrali. Sa svojim višegodišnjim iskustvom vođenja jednog od gradova koji je doživio najveći razvoj u modernoj Hrvatskoj, želi se koncentrirati na zadaće gradonačelnika. Veselim se njegovu velikom doprinosu našoj kampanji - za pobjedu na parlamentarnim izborima! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u izjavi za brojne okupljene novinare.

Izjavu predsjednika HDZ-a - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ODLUCI BOŽIDARA KALMETE

Vidjeli ste izjavu člana Nacionalnog vijeća i predsjednika zadarskog (županijskog) HDZ-a (i gradonačelnika Zadra) g. Božidara Kalmete - koji je najavio da se neće kandidirati na ovim izvanrednim izborima za Hrvatski sabor. G. Kalmeta je i u posljednja dva mandata Hrvatskog sabora bio izabran za zastupnika. Nakon što je postao gradonačelnik Zadra, stavio je svoj mandat u mirovanje - i 2013., a potom i 2015. Razumijem i cijenim njegovu odluku. Na ovaj je način pokazao da je odgovoran prema onoj dužnosti na koju su ga građani Zadra neposredno izabrali. Sa svojim višegodišnjim iskustvom vođenja jednog od gradova koji je doživio najveći razvoj u modernoj Hrvatskoj, želi se koncentrirati na zadaće gradonačelnika. Poslao je poruku kolegama u Zadarskoj županiji i drugim kolegama unutar stranke u IX. izbornoj jedinici - pobjedničkoj za HDZ. Veselim se njegovu velikom doprinosu našoj kampanji - za pobjedu na parlamentarnim izborima. On ostaje u vodstvu stranke i član naših glavnih tijela.

O PROGRAMU

Program ćemo usvojiti na Središnjem odboru HDZ-a - planiran je za četvrtak. Tada će biti dogovoreno i predstavljanje odrednica programa - bit će koncentrirane na gospodarstvo, poduzetništvo te sve ono što smo najavljivali kako u unutarstranačkoj kampanji. Građani od nas očekuju da pošaljemo vjerodostojnu poruku - s kvalitetnim ljudima koji će program provesti.

O MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA

„Rezultate“ Milanovićeve vlade ocijenili su birači - bio je premijer četiri godine i nakon toga je izgubio izbore. Očito je da sada s istim ljudima, programom i smjerom želi još jedan izborni poraz.

O REFORMI OBRAZOVANJA

Reforma obrazovanja je pitanje oko kojega je potreban nacionalni konsenzus. Čitav niz strateških dokumenata, pa i zakona, donošen je u Hrvatskoj proteklih godina, naime, na temelju konsenzusa. Reforma obrazovanja se nastavlja - jako je važna za HDZ. Povjerenstva koja su imenovana rade i dalje na dokumentima. Uključili smo sve institucije - sve što radimo je transparentno i uključivo. Želimo pluralistički pristup - da reforma omogući mladima kvalitetno obrazovanje. Koje će staviti naglasak na identitet i povijest te im omogućiti prilagodbu za radna mjesta u budućnosti. U Hrvatskoj ima jako mnogo stručnjaka - važno je da budu uključeni. Prioritet HDZ-ove vlade je da se za istraživanje i razvoj sa sadašnjih 0,8 posto izdvaja 2 posto. Naš je program u cijelosti orijentiran na budućnost Hrvatske.

O SUČELJAVANJU

Spreman sam za sučeljavanje - to sam rekao i na početku unutarstranačke kampanje. Mnogo je tema i očekujem da javnost detaljno od kandidata čuje o ključnim stavovima o programu. Bit će zanimljiva rasprava u petak.

O IZBORNIM LISTAMA

O listama ćemo govoriti sljedećih dana - predat ćemo ih u zakonskom roku. Vidjet ćete - bit će i osvježenja i nekih poznatih lica.

 

 

1266
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.