Autor: admin
Datum objave: 20.05.2017
Share


Gostovanje predsjednika Plenkovića u Dnevniku HTV-a

Istaknuo je kako će Vlada nastaviti s dobrim ekonomskim trendovima u Hrvatskoj te rješavati probleme.

Gostovanje predsjednika Plenkovića u Dnevniku HTV-a (19. 5. 2017.)

https://www.youtube.com/watch?v=QM6P5hCWLiE

Što se tiče aktivnosti HDZ-a, predsjednik Plenković iskazao je zadovoljstvo kampanjom, poručivši da su svi kandidati i kandidatkinje HDZ-a predstavili svoje programe i temeljne poruke gospodarskog rasta i razvoja, zapošljavanja, društvene solidarnosti i svega onog što je važno hrvatskim ljudima.

"Bilo bi mi draže da su potpuno u fokusu bili programi i projekti, pitanja koja su u nadležnosti naših županija, gradova i općina. Ali, stvorilo se takvo političko ozračje da su nacionalne teme dijelom dominirale - premda sam apelirao da se fokusiramo na lokalne izbore, a o svemu ostalom ćemo odmah nakon njih", kazao je Plenković.

Govoreći o novoj parlamentarnoj većini, Plenković je podsjetio da je ona postojala već pri izboru novog predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića – i to apsolutna, što je više nego što je potrebno za izbor. Naveo je i kako je inicijativa oporbe o izglasavanju nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću doživjela je poraz.

"Ponovit ću - oporba je u trenucima kada hrvatsko gospodarstvo ide naprijed, kada raste BDP, smanjuje se javni dug, a rekordno je nizak proračunski manjak, kada rastu i potrošnja i izvoz, kada raste zaposlenost, a pada nezaposlenost, željela destabilizirati Vladu. Ali nisu uspjeli", poručio je Plenković.

Istaknuo je kako će Vlada nastaviti s dobrim ekonomskim trendovima u Hrvatskoj te rješavati probleme.

"Imat ćemo parlamentarnu većinu koja je potrebna za stabilnu i funkcionalnu vlast te s kojom ćemo izabrati nove ministre", poručio je Plenković.

Što se tiče gospođe Brune Esih, dr. Zlatka Hasanbegovića i Željka Glasnovića, Plenković je rekao kako ne vidi ništa što se u politici HDZ-a promijenilo, a da oni ne bi imali razloga podržati rad Vlade RH.

Ocijenio je kako su raznorazne interpretacije, insinuacije, optužbe i aluzije koje smo imali priliku slušati proteklih dana, čak i od stranačkih vođa, nedostojne ozbiljnih političara.

"Za razliku od njih, HDZ i Vlada koju vodim znaju što je trodioba vlasti, što rade institucije kao što su DORH i policija, i u taj se posao moja Vlada ne miješa - niti će se miješati. Treba jednom reći „dosta!“. Mi smo članica EU i NATO-a, želimo da naši demokratski standardi budu visoki", kazao je Plenković.

Govoreći o susretu s predsjednikom EP-a Tajanijem, Plenković je kazao kako su razgovarali o problemu gužvi na granicama. Naveo je kako je on veliki prijatelj i odličan poznavatelj Hrvatske.

"Razumije problem, zna da 18 posto hrvatskog BDP-a dolazi od turizma, da 70 posto turista u Hrvatsku dolazi osobnim vozilom ili autobusom. Za nas velike kolone i striktna primjena sustavnih kontrola nisu opcija", pojasnio je Plenković.

Naglasivši kako Vlada vodi odgovornu fiskalnu politiku, Plenković je rekao kako svi pokazatelji utječu na procjenu Europske komisije i tu nema gledanja kroz prste, brojevi su jasni.

"No zahvaljujući našim postignućima, preporuka EK bit će takva da će već u lipnju, uvjeren sam, Hrvatska izaći iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka. Upravo ti pozitivni trendovi i činjenica da smo Vlada koja rješava i najteže probleme", napomenuo je Plenković.

Poručio je kako takvi rezultati ostavljaju ostalim parlamentarnim strankama vrlo jasan odabir: ili će nastaviti put političke stabilnosti, rasta i odgovornog rješavanja problema, ili žele ići putem novih izbora.

"Mislim da je hrvatskom narodu taj izbor prilično jasan", zaključio je Plenković
1820
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.