Autor: admin
Datum objave: 05.08.2018
Share


Gotovina: Izgradili smo sustav. Hrvatska je dio europske obitelji i asocijacija naprednoga svijeta

Na prijamu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi sudjelovali su i predsjednik Vlade Andrej Plenković te mnogi ministri.

Gotovina: Izgradili smo sustav. Hrvatska je dio europske obitelji i asocijacija naprednoga svijeta

https://www.vecernji.hr/vijesti/predsjednica-ce-na-kninskoj-tvr-avi-odlikovati-gotovinu-i-markaca-1262286

Na prijamu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi sudjelovali su i predsjednik Vlade Andrej Plenković te mnogi ministri.

Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom

https://hr.wikipedia.org/wiki/Velered_kralja_Petra_Krešimira_IV._s_lentom_i_Danicom

Odlikovanja i priznanja

http://predsjednica.hr/odlikovanja/8/8

Predsjednica Republike Hrvatske dodjeljuje odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske na vlastiti poticaj ili na prijedlog Državnoga povjerenstva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske. Odlikovanja i priznanja Predsjednica Republike može dodijeliti hrvatskim i stranim državljanima i pravnim osobama te postrojbama i drugim ustrojstvenim jedinicama Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova.

Sukladno članku 28. Zakona o odlikovanjima i priznanjima („Narodne novine“ br. 20/95, 57/06 i 141/06), nastavno na članak 3. Pravilnika o odlikovanjima i priznanjima („Narodne novine“ br. 106/09) poticaj za dodjelu odlikovanja i priznanja mogu podnositi Hrvatski sabor, Vlada Republike Hrvatske, diplomatska, konzularna i druga predstavništva Republike Hrvatske u inozemstvu, ministarstva i druga tijela državne vlasti, političke stranke, vjerske zajednice, udruge građana i druge pravne osobe. Građani Republike Hrvatske također mogu podnijeti inicijativu posredstvom nekog od navedenih tijela i osoba.

Poticaj se podnosi u pismenom obliku Državnom povjereništvu za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske, Pantovčak 241, 10000 Zagreb, obvezno na tipiziranom obrascu za dodjelu odlikovanja ili priznanja Republike Hrvatske. Nepotpun, sadržajno nejasan i zakonski neutemeljen poticaj Državno povjereništvo za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske neće razmatrati.



Predsjednica je, podsjetimo, vlastitom inicijativom, generale Antu Gotovina i Mladena Markač, odlikovala veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.



– Ovo odličje doživljavam kao počast i priznanje stvaranja hrvatske države na čelu s predsjednikom Franjom Tuđmanom, ministrom obrane Gojkom Šuškom i svima ljudima koji su u ono sudbonosno vrijeme suočeni s izravnom ugrozom nesebično i časno obranili svoje domove i našu domovinu. S ponosom i tugom posebno se ovih dana sjećamo naše braće koja nisu s nama, rekao je Ante Gotovina. Izgradili smo sustav. Hrvatska država uvažena je članica europske obitelji i asocijacija naprednoga svijeta. Nama i generacijama koje rastu ostaje obveza briga o sigurnosti, gospodarskom razvoju, socijalnoj pravdi i daljnjoj izgradnji demokratskih načela. Država je jaka koliko su jake njene institucije. Izgradnja sustava i snaga zajedništva. Po tome povijesti pamti i kralja Petra Krešimira IV. čije ime ovo odličje nosi. Čestitam svima vama dan Domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja – rekao je general Gotovina.

https://www.jutarnji.hr

PROSLAVA DANA POBJEDE;

 PREDSJEDNICA 'Koliko možemo kad smo složni i jedinstveni pokazali su i naši nogometaši kroz pravu nogometnu Oluju'




Odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske

https://hr.wikipedia.org/wiki/Odlikovanja_i_priznanja_Republike_Hrvatske


UŽIVO Grabar-Kitarović: Igramo iznad kategorije male zemlje, i to ne samo u nogometu

https://www.vecernji.hr/vijesti/slavlje-u-kninu-zapocelo-budnicom-1262316


Nastavlja se slavlje i obilježavanje 23. obljetnice Oluje u Kninu.

519
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.