Autor: admin
Datum objave: 21.06.2014
Share
Komentari:


Grad teatar Budva, 2014.

Nešto od ljudske istine

Grad  teatar  Budva, 2014.

http://www.gradteatar.me

Predstava "Kauboji" Exit teatra iz Zagreba biće izvedena u subotu 21. juna u okviru Grad teatra Budva. Predstava će biti izvedena na sceni na Svetom Stefanu sa početkom u 22 sata.

Predstava "Kauboji" je u štampi prepoznata kao predstava „bez konkurencije u zagrebačkoj kazališnoj ponudi“, koja „svojim duhovitim, inteligentnim, kreativnim i vratolomnim glumačkim dosjetkama oduševljavaju u svim kazališnim segmentima, pružajući svu raskoš autentične autorske estetike i odnjegovanu teatralnost“. Uz to, navodi se da se publika konstantno vraća predstavi, bez obzira na 180-minutno trajanje.

Reditelj, Saša Anočić, povodom predstave je rekao: “Osam ljudi (mjesto radnje je neodređeno) našli su se zajedno s jednim ciljem: napraviti kaubojsku predstavu. Tih osam likova, osam karaktera pratimo od početka, tj. od audicije pa sve do konačnog proizvoda - premijere. Svi ti akteri (uglavnom gubitnici) tokom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utičućii neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvataju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života. Ne u egzistencijalnom smislu, već kao svoju životnu metaforu: pobijediti život, biti iznad svakodnevnog preživljavanja, tj. možda prvi puta u životu doći do kraja i to kao pobjednik. A pobjeda je sama predstava. Predstava ima manire najklasičnijeg mjuzikla (i to je urađeno namjerno), a nadamo se da prati (možda čak i nadograđuje) dosadašnju egzitovsku estetiku“.

Autor, reditelj i autor scenskog pokreta je Saša Anočić, dramaturgiju su uradili Saša Anočić i Hana Veček, kostimografiju je uradila Hana Letica, autori originalne muzike su Rakan Rushaidat. U predstavi igraju: Damir Klemenić,Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat,Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat.

Predstava je na repertoaru i u nedjelju, 22. juna na sceni na Svetom Stefanu.

20.06. – cdm

Grad teatar

http://sr.wikipedia.org/wiki/Grad_teatar

Festival „Grad teatar“ je kulturna manifestacija koja se odvija tokom ljetnjih mjeseci u Budvi (CG) pod pokroviteljstvom Opštine Budva. Od svog osnivanja, 1987. godine, ovaj festival obnavlja mediteranski duh Starog grada i svaki od njegovih trgova i pjaceta, ali i dijelova grada izvan starogradskog jezgra, pretvara u scenu na otvorenom na kojoj i posjetilac i slučajni prolaznik postaju učesnici umjetničkog čina. Budući da je od svog osnivanja neizostavni dio turističke ponude grada, Grad teatar je, a time i Budva, neizostavna destinacija kako građanima, tako i kulturistima, o čemu svjedoči i činjenica da festival svake godine posjeti oko 15.000 ljudi.

Grad teatar Budva - „Nešto od ljudske istine“

http://www.radiodux.me/vijesti/vijesti/grad-teatar-budva-nesto-od-ljudske-istine

Festival Grad teatar Budva,bit će održan od 20. lipnja do 11. kolovoza, pod motom „Nešto od ljudske istine", preuzetim iz Andrićeve „Proklete avlije". Za 53 dana trajanja 28. izdanja festivala, kako najavljuju organizatori, bit će upriličeno 28 kazališnih predstava, 14 koncerata, četiri izložbe i 19 književnih programa.

Grad teatar će 20. lipnja u 22 sata na sceni između crkava u Starom gradu otvoriti predstava „Kanjoš Macedonović" Vide Ognjenović. Ova koprodukcija Grada teatra i Narodnog pozorišta iz Beograda bit će izvedena i 21. lipnja.

Kazališni segment, po kojemu je Grad teatar i prepoznatljiv, ove godine obilježit će četiri premijere. Riječ je o koprodukcijama s pozorištima iz Crne Gore i regiona.

Prva premijera bit će „Amadeus" Pitera Šefera u režiji Dore Ruždjak-Podolski, koju Grad teatar radi u koprodukciji s Gradskim kazalištem Gavella iz Zagreba. Predstava će premijerno biti izvedena 10. srpnja na sceni na Svetom Stefanu, a zatim i sljedeća dva dana.

Glazbeni program počet će 25. lipnja koncertom Jaroslava Nadrzickog (violina) i Bojana Martinovića (klavir).

Centralni događaj u likovnom dijelu programa bit će multimedijalna izložba „500 godina otkrića", koju Grad teatar realizira u suradnji s galerijom „Strategi Art" iz Beograda. Izložba će biti otvorena od 11. do 21. srpnja.

Glumac Branko Cvejić vodit će razgovore s glumcima u bašti Jadranske straže u Starom gradu, u sklopu programa "Glumački razgovori". Njegov prvi sugovornik 27. lipnja bit će glumac Voja Brajović, a od 28. do 30. lipnja predstavit će se još Anita Mančić, Mladen Nelević i Dragan Mićanović.

846
Kategorije: Kazalište
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.