Autor: admin
Datum objave: 31.08.2015
Share


Homilija prigodom 300. obljetnice krunidbe čudotvorne slike Majke Božje Trsatske

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački

Homilija prigodom 300. obljetnice krunidbe čudotvorne slike Majke Božje Trsatske.

http://www.zg-nadbiskupija.hr/UserDocsImages/stories/Homilije/2015/150830-Trsat%20Krunjenje%202015%20%20za%20medije.pdf

Draga braćo i sestre,

1. Radosno srca hodočastimo danas Nazaretskoj Djevici, Majci Božjoj Trsatskoj

da ovdje, pred čudotvornim likom Majke Milosti i Kraljice Jadrana, zahvalimo za

tolika uslišanja i da zamolimo Majku Gospodinovu i Mater našu da nam bude od pomoći u svim našim životnim potrebama.

S ovog trsatskog brežuljka, koji predstavlja najslavniju zadužbinu hrvatskih krčkih knezova Frankopana, srdačno pozdravljam dragog domaćina pastira ove

Crkve, nadbiskupa metropolita riječkog Ivana. Zahvaljujem mu na bratskim riječima pozdrava, velikodušnoj dobrodošlici i pozivu koji mi je, zajedno s čuvarima trsatskog Svetišta ocima franjevcima, uputio da danas zajedno s vama slavim ovu znakovitu obljetnicu. Od srca pozdravljam trsatske franjevce, na čelu s provincijalom Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda mnogopoštovanim fra Ilijom Vrdoljakom.

Drago mi je da danas u ovom Slavlju s nama dijeli zajedništvo mons. Stanislav Zore, nadbiskup metropolit ljubljanski. Njega i sve slovenske hodočasnike srdačno pozdravljam. Vjernici iz susjedne Slovenije rado hodočaste Trsatskoj Majci Božjoj. Imamo zajedničku katoličku baštinu koja povezuje hrvatski i slovenski narod, te i u našoj suvremenosti potiče sve njihove pripadnike na međusobno poštivanje i uvažavanje. U Trsatskom svetištu – ovom hrvatskom Nazaretu rado pozdravljam sve hodočasnike: nazočne oce biskupe, braću svećenike, redovnike i časne sestre redovnice, djecu i mlade, roditelje, očeve i majke, bake i djedove, naše branitelje, sve vas predragi Kristovi vjernici. S poštovanjem pozdravljam i nazočne predstavnike republičkih, županijskih, gradskih, općinskih i vojnih vlasti.

657
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.