Autor: admin
Datum objave: 07.09.2019
Share


HRVATSKA A REPREZENTACIJA

Vatreni su položili važan ispit u Trnavi s najvišim ocjenama, svladavši domaćina Slovačku rezultatom 4:0.

HRVATSKA A REPREZENTACIJA

https://hns-cff.hr/reprezentacije/hrvatska-a-reprezentacija/


Vatreni su položili važan ispit u Trnavi s najvišim ocjenama, svladavši domaćina Slovačku rezultatom 4:0.

https://hns-cff.hr/matches/30263957/slovacka-hrvatska-0-4/

SLOVAČKA - HRVATSKA 0:4 (0:1)

Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E.

Stadion Antona Malatinskog, Trnava.

Sudac: F. Brych (Njemačka)

Strijelci: 0:1 - Vlašić (45'), 0:2 - Perišić (46'), 0:3 - Petković (72'), 0:4 - Lovren (89')

Žuti kartoni: -

Slovačka: Dubravka, Hancko, Škriniar, Vavro, Valjent, Hamšik, Lobotka, Kucka (63' Haraslin), Mak (79' Duriš), Duda, Rusnak (46' Boženik). Izbornik: P. Hapal.

Hrvatska: Livaković, Barišić, Vida, Lovren, Bartolec, Brozović, Modrić, Vlašić (81' Badelj), Perišić, Rebić (70' Brekalo), Petković (83' Pašalić). Izbornik: Z. Dalić.

Izabranici Zlatka Dalića upisali su svoju treću pobjedu u četvrtom nastupu u kvalifikacijskoj Skupini E za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon Azerbajdžana i Walesa nadjačali su i Slovačku, a vodeći je pogodak postigao Vlašić u posljednjoj sekundi prvog dijela, preciznim prizemnim udarcem.

Vodstvo Hrvatske bilo je u potpunosti zasluženo, s obzirom da su raspoloženi Vatreni kontrolirali zbivanja i stvarali prilike. Nakon uvodnih pokušaja Rebića, Brozovića i Modrića, Brozović je već u osmoj minuti pogodio prečku, a Vida je potom iz blizine poslao loptu preko vrata, nakon što su pokušavali Bartolec i Lovren. Petković je nakon pola sata igre oduševio solo-prodorom, a okvir gola je zaustavio i Perišića - čak dvaput.

Kako je završilo prvo, tako je počelo i drugo poluvrijeme, pogotkom Hrvatske. Perišić se odlučio za udarac izvan kaznenog prostora, lopta je dodirnula domaćeg braniča i matirala Dubravku za 2:0.

Svjetski su doprvaci nastavili istim ritmom te su nagrađeni i u 72. minuti, kada je Petković efektnom realizacijom zaključio lijepu akciju, a nakon opasnih udaraca Bartoleca, Brekala i Pašalića konačnih 4:0 postavio je Lovren, pogotkom glavom u samoj završnici.

U drugoj utakmici Skupine E odigranoj u petak Wales je pobijedio Azerbajdžan 2:1. Hrvatska u ponedjeljak gostuje kod Azerbajdžana, a Mađarska dočekuje Slovačku.

Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E:

1. Mađarska 9 (4)

2. Hrvatska 9 (4)

3. Wales 6 (4)

4. Slovačka 6 (4)

5. Azerbajdžan 0 (4)


SJAJNA POBJEDA U SLOVAČKOJ

DALIĆ: "MOŽDA I NAJBOLJA UTAKMICA OTKAKO SAM IZBORNIK"

https://hns-cff.hr/news/20471/dalic-mozda-i-najbolja-utakmica-otkako-sam-izbornik/

Izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije nakon impresivne, uvjerljive pobjede svoje momčadi u Trnavi (4:0).

Čestitke igračima i navijačima

"Čestitke na sjajnoj utakmici, bila je zaista na visokoj razini od prve do zadnje minute. Postavili smo se dominantno, puni motiva i agresije te s mnogo dobrih ideja u igri. Bilo je opasno s obzirom da nismo postigli pogodak u prvih pola sata te smo mogli primiti pogodak iz protunapada, što bi nas poljuljalo, ali ipak smo zabili na vrijeme i potom priveli utakmicu kraju. Čestitke i navijačima koji su bili grandiozni, nosili su nas cijelu utakmicu"

Ključ pobjede

"Znali smo da moramo zaustaviti slovački vezni red, to smo uspjeli izvrsnim presingom, i tako smo ostavili njihove stopere da vode igru. To je bilo rješenje, nisu mogli iznijeti loptu. Ključ je bio zaustaviti Hamšika, Lobotku i Kucku"

Kontrola cijele utakmice

"Nije me iznenadio ovakav nastup, znam što imamo i što možemo. Ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica reprezentacije otkako sam ja izbornik. Držali smo kontrolu cijelu utakmicu, uživali u igri, pokazali odgovornost i disciplinu te eksploziju talenta i kvalitete. Bilo je sjajno. Međutim, i sada moramo ostati ponizni, dostojanstveni, na zemlji. Za tri dana čeka nas teško gostovanje kod Azerbajdžana i moramo to kvalitetno riješiti, da ne bi ovo ostao samo jedan bljesak. Znam da ga možemo ponoviti"

Vlašić, Petković i Bartolec

"Pokazali su ono zbog čega su pozvani i zašto im vjerujemo. Oni koji su u pravom ritmu mogu biti naša prevaga. U Vlašiću i Petkoviću Hrvatska je dobila dvojicu sjajnih igrača, a i na Bartoleca se može računati. Tražim novu energiju, novu snagu, zato i ne želim da se govori o onima kojih nema. Ne želim sebi graditi alibi, a igrače podcijeniti. Oni su ovako zaslužili moje poštovanje"


Ivan Perišić bio je jedan od strijelaca Vatrenih u briljantnoj pobjedi svjetskih doprvaka u Slovačkoj.

https://hns-cff.hr/news/20474/perisic-odigrali-smo-i-bolje-nego-u-rusiji/

Bolje nego u Rusiji

"Mislim da smo odigrali još i bolje nego u bilo kojoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Gotovo je svaka naša akcija bila šansa za pogodak"

Pristup i prilagodba

"Pristup je najvažniji, i još smo mu nadodali kombinatoriku - svi su igrači sudjelovali u akcijama. Na mladima svijet ostaje, a mi stariji moramo im pomoći u prilagodbi. Što se brže prilagode, to bolje za Hrvatsku"

U Baku po još tri boda

"Ovo je bila možda i ključna utakmica, no malo će nam značiti ne pobijedimo li u ponedjeljak Azerbajdžan. Idemo sada i tamo po tri boda pa da se što prije kvalificiramo za Europsko prvenstvo"




Štadión Antona Malatinského | City Arena - FC Spartak Trnava

https://www.youtube.com/watch?v=uy0NnW0LQ_o

Štadión Antona Malatinského is a football stadium in Trnava, Slovakia. It is used for football matches of local football club Spartak Trnava. It has been named after former footballer and manager Anton Malatinský since 1998.

Stadium recently underwent a complex reconstruction. The project consisted not only of complete reconstruction of the stadium, but also building the adjacent shopping mall named City Arena. The whole construction cost of the project is €79 million, out of which €28 million is the cost of stadium reconstruction. Slovak government provided €13 million of the cost.

Spartak Trnava officially announced the intention on 25 November 2011, and after that preparation works began immediately. Three out of four stands (including old floodlight) were completely demolished between April and August 2013. Construction permit was granted in August 2013 and cornerstone of the stadium was placed in September 2013. Spartak Trnava continued playing at the stadium even during the reconstruction, with only West stand in service. In May 2015, the last of the four stands was demolished and subsequently rebuilt.

Opening ceremony of the new stadium took place on 22 August 2015. In the opening match, Spartak Trnava lost to Brazilian club Atlético Paranaense 0–2.


https://www.stadiumguide.com/city-arena-trnava/

820
Kategorije: Sportovi
Developed by LELOO. All rights reserved.