Autor: admin
Datum objave: 29.05.2017
Share


Hrvatska kakvu trebamo - Brendiranje Hrvatske

Ivo Josipović.......Ivan Šimonović...... Kolinda Grabar Kitarović......

Hrvatska kakvu trebamo - Brendiranje Hrvatske

https://www.youtube.com/watch?v=fSNfQwJAVEw

photos Ivo Josipović

https://www.google.hr/search?q=Ivo+Josipović+hrvatsaka+kakvu+želimo&client=opera&hs=36O&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiIm-HotJXUAhWKHsAKHd5PC7kQsAQIMw&biw=1745&bih=855

tri panel diskusije……

Na prvoj panel diskusiji pod nazivom

 „Hrvatska i svijet – definiranje nove hrvatske vanjske politike“

 sudjelovat će Davor Ivo Stier, ministar vanjskih i europskih poslova, europarlamentarac Tonino Picula, Mate Granić iz Ureda predsjednice RH, Ivan Šimonović, pomoćnik glavnog tajnika UN-a, te HNS-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Vrdoljak.

Ivan Šimonović rekao je da će EU nastaviti i jačati i širiti se, jednostavno iz potrebe da se uspješnije suočava s globalnom kompeticijom te da naša politika treba imati naglasak na multilateralizmu. – Mi smo lijepa zemlja, trebamo imati i simpatičnu vanjsku politiku. Trebamo se zalagati za nastavak širenja EU jer je preskupo biti graničar – rekao je Šimonović.

Panel diskusiji naziva

 „Koliko vrijedi oznaka Made in Croatia na globalnom tržištu“

 uz izv. prof. dr. sc. Božu Skoku te Zvonimira Frku Petešića, prisustvovat će još i ministar turizma Gari Cappelli, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te Darinko Bago, predsjednik udruge Hrvatski izvoznici.

Posljednjoj panel diskusiji toga dana

„Tko smo i kako se predstaviti svijetu“

svoj doprinos sudjelovanjem u raspravi dat će Daniela Angelina Jelinčić (Institut za razvoj i međunarodne odnose), ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, Antun Vujić (Leksikografski zavod Miroslav Krleža) i Davor Bruketa (Agencija za tržišno komuniciranje Bruketa&Žinić).

Predsjednica kritizirala hrvatsku diplomaciju

http://hr.n1info.com/a199676/Vijesti/Predsjednica-kritizirala-hrvatsku-diplomaciju.html

Grabar-Kitarović je u svojem izlaganju naglasila da "u globaliziranom svijetu imidž države igra iznimno važnu ulogu".

Ističe kako je važna i personalizacija, odnosno uloga koju imaju lideri u izgradnji imidža države jer je "ljudsko lice snažan medij" kroz koje se percipira i sama politika države. "Međutim, uloga lidera mora biti praćena konkretnim političkim i institucionalnim potezima koji dugoročno održavaju vjerodostojnost", naglasila je..

Bit će zanimljivo pratiti razvoj imidža Sjedinjenih Država nakon dolaska Donald Trumpa i koliko će on kao osoba utjecati na formiranje vanjskog dojma svoje zemlje, istaknula je predsjednica,

Kolinda - Tramp

https://www.youtube.com/watch?v=PUznUDsc580
685
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.