Autor: admin
Datum objave: 18.03.2019
Share


Hrvatski Premijer u svijetu svakodnevice

Gospodin Andrej Plenković je netom stigao iz Essena u kojemu je, na prigodnoj svečanosti, primio Nagradu 'Steiger'

Hrvatski Premijer u svijetu svakodnevice

Gospodin Andrej Plenković je netom stigao iz Essena u kojemu je, na prigodnoj svečanosti, pimio Nagradu 'Steiger'


Obraćajući se nazočnim uzvanicima na njemačkom jeziku,zamijećeno je da gospodin Plenković  njeguje Hochdeutsche Sprachen u duhu svoje erudicije,široke platforme znanja i iskustava koja nadahnuto prenose ideje uz izabranu temu kojom anmira auditorij i odjeke svega osječa u svakom novom javnom susretu i razgovorima koje na političko-diplomatskoj sceni sustavno vodi unapredjujući odnose  sa sugovornicima , a time i zemalja kojima u ime Republike Hrvatske  i  osobno  ime, pristupa

Slično je bilo i u susretu s francuskim predsjednikom Nj.E. Emmanuelom Macronom i razinom razgovora na njegovanom francuskom jeziku.O engleskom jeziku da se i ne govori,jer je jedva moguće razlučivati kada je Premijer u obraćanju na hrvatskom jeziku i engleskom kada je to u medjuarodnom društvu potrebno i nužno.

Distribucija znanja i ideja u susretima, na nekoliko svjetskih jezika visoke razine u aplikaciji, čine hrvatskga Premiiera, a i zemlju,  impresivnijom i jače i veće pozornoszti u svakoj od brojnih zgoda.


U domaćem ambijentu je javna scena nešto složenija,zamjetljivih  deficita u pretpostavljenoj  ustrajnosti u radu na sebi, razvitku i usavršavanju ljudi koji javnoj sceni pripadaju,od  ugodjaja u Saboru do niza drugih  oblika 'iznevjerenih očekivanja', od  javnih djelatnika, od  njihove česte parcijalizacije  u  pristupu  vitalnim  temama, do  permanentno  proširivanih  obzorja za brže i posvemašnije razumijevanje aktualnih pitanja  u ime dinamike njihova rješavanja  unaprjedjivanja  uvjeta života  u domaćoj svakodnevici.


A leksičko-lingvistička  normativna  oscilacija  u komunikaciji često čini situacije složenim,napetim i nerijetko nesnošljivima.


S nadom u sve bolje vrline javnih djelatnika i u politici, na našoj javnoj sceni,poželimo uzlaze i dobre tvoračke snage kao vrlu konstantu…….

616
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.