Autor: admin
Datum objave: 16.07.2019
Share


Igre prijestolja u HDZ-u

Pritisak na Plenkovića i sada je već velik..

Igre prijestolja u HDZ-u: Na Plenkovića idu Stier, Kovač i Milošević

https://www.vecernji.hr/vijesti/igre-prijestolja-u-hdzu-na-plenkovica-idu-stier-kovac-i-milosevic-1332460

 

Stier i Kovač na otvaranju lokalne ceste i vodovoda - jesu li već u kampanji?


Pritisak na Plenkovića i sada je već velik. Za sada su poznata čak trojica njegovih izazivača – Davor Ivo Stier, Miro Kovač, najvjerojatnije i Domagoj Ivan Milošević.

Plenković se za šefa HDZ-a kandidirao tek kad je bilo jasno da je Karamarko politički mrtav, tek koji mjesec ranije na redovnim izborima za šefa HDZ-a Plenković je bio obrazložio da se na njima neće kandidirati jer je Karamarko nakon relativne pobjede na izborima uspio formirati Vladu.

Stier se vraća na scenu u trenutku kada se HDZ utapa u aferama. Može li prognanik postati lider?


Refleksije kao osvrt ….


Nacionalizam je ideologija ili svjetonazor u kojoj je nacionalni identitet presudan za formiranje i opstojnost jedne suverene države. Prema nazoru pristalica nacionalizma, za pripadnike jednog naroda je odnos prema naciji važniji od svakog drugog elementa osobnog ili grupnog identiteta i 

od svakog drugog odnosa odanosti.


Pojam "nacionalizam" se u jeziku koristi u pozitivnom, i u negativnom smislu:


u pozitivnom smislu nacionalizam je isto što i domoljublje (patriotizam), te je taj pojam u europskom 18. i 19. stoljeću imao uglavnom pozitivno političko, moralno i civilizacijsko značenje, jer nacije i nacionalizmi nastaju rušenjem dogmi o svetosti careva, kraljeva i dinastija.Ovdje prepoznajemo činjenicu da se ideja nacionalizma nastavlja na etnički (narodni) identitet - osobinu koja je toliko uobičajena u ljudskom rodu da uopće ne postoji povijesno sjećanje na vrijeme u kojem ljudi sebe nisu doživljavali kao pripadnike nekog naroda


u negativnom smislu nacionalizam se poistovjećuje sa šovinizmom prema nepripadnicima vlastite nacije. Ovdje prepoznajemo činjenicu da su pronositelji nacionalističkih ideja prečesto pribjegavali gradnjama negativnih stereotipa o drugim narodima, kako bi motivirali pripadnike vlastitog naroda na okupljanja radi stvarne ili zamišljene opasnosti od agresivnosti drugih naroda


Nacionalisti smatraju da je za narode razvoj vlastite individualnosti - putem neovisnosti - ispravniji i produktivniji od razvijanja raznih međunarodnih asocijacija i višenacionalnih država.


Pravo svake nacije na suverenu državu priznato je u međunarodnom pravu (članci 1 i 55 Povelje Ujedinjenih naroda)


Da li gospoda – Davor Ivo Stier, Miro Kovač i Domagoj Ivan Milošević imaju u svojem javnom profilu na političkoj sceni,dovoljno široka,egzaktno mjerljiva,obzorja, potrebita suvremenosti i novoj etapi razvitka Europske unije?


Za novu,jaču,ujednačenu osmišljenu EU, potrebna je  nacionalna svijest i internacionalna širina kao egzaktna platforma u usmjerenim komunikacijama  i sponama za nove razvojne i tvoračke projekte u svim vitalnim područjima života  članica EU.


Za takve stavove i opsege njihove primjene, za volumene njihove plodotvornosti,potreban je nacionalno njegovan, osviješten duh svakoga na javnoj sceni  uz  internacionalno  razvijen i kultiviran perceptivni  opseg u ime  sve sustavnijih odnosa sa svim članicama EU, a i svima ostalim narodima  i državama u Europi, kao jakom temelju za suradnju  i uzlaze  u kreativnosti odnosa s državama svih ostalih kontinenata suvremenoga  svijeta.

Stoga je'nacionalistička' dominanta u profllu javne političke osobnosoti negativan faktor  za sve što se zove budućnost s uzlazima i progresom….

98
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.