Autor: admin
Datum objave: 10.07.2013
Share
Komentari:


In memoriam

Prijatelj - prijatelju Željku Malnaru

Gospodin Prof.dr.sc.Borna Bebek,Loco

Poštovani gospodine Profesore Bebek,

Srdačno Vas pozdravljamo  i molimo Vas da za čitatelje e-portala Collegium Hergesić
evocirate svoju suradnju s gospodinom Željkom Malnarom koji je, kao intelektualac,istraživač i ličnost harmonije odnosa dubine i širine promatranja svega čemu je fokusom svoje pozornosti pripadao, desetljećima osvajao i zanosio brojno tv-gledateljstvo, načinom koji korespondira s vrijednostima "središta za kultrunu dekontaminaciju" u našoj svakodnevici. ...

Hvala Vam na pažnji i uvažavanju zamolbe sadržane u ovim redovima srdačnoga pozdrava Vama osobno1

 

Redakcija e-portala Collegium Hergešić

 

 

Lijep pozdrav,

Borna Bebek

 

 …hvala Vam za Vaše lijepe riječi o harmoniji odnosa, dubine i širine putopisnih samo-istraživanja. Ovom prilikom ukazujem na višedimenzionalnost Željka Malnara. Željko, kao kompleksna slojevita ličnost, otvarao se bez gubitka identiteta i istoku i zapadu.

 

U Željku ima objašnjenja platonovog koncepta reinkarnacije, ali ne u smislu "u ovom životu smo drvo, u sljedećem Henry VIII" nego u smislu istovremenog adresiranja paralelnih fizičkih svjetova, a u okviru jednog jedinog univerzuma.

 

Mislim da je u tome Željko Malnar duboko razumio istok i nije se koristio mješavinom višeznačajnih nego primjenom različito-dimenzionalnih riječi.

 

Velik pisac Joseph Rudyard Kipling živio je kao Željko Malnar u Indiji, ali je ukazivao da se istok i zapad neće susresti, a Željko Malnar je omogućavao istovremeni susret jednog i drugog.

 

Također je znakovit i njegov odnos prema muškom i ženskom elementu. Vrlo je harmonično i plemenito harmonizirao svoj odnos sa suprugom i u tom smislu ukazivao na jednu lijepu, inkluzivnu cjelinu.

Željko ostaje trajna inspiracija svima koji traže sebe - i u sebi, i u drugima, i u ovom, i u drugim svjetovima.

 

Željko Malnar je bio mistik, a u misticizmu čovjek ostaje i jest u vječnosti.  Naša suradnja se nije odnosila samo na mjesece kada smo snimali televizijsku seriju opisanu u knjizi "U potrazi za staklenim gradom".

 

Naša suradnja uključivala je raznorodne projekte i neki od tih projekata uzimaju vlastiti život i vode ih i dalje u stakleni grad ali i u iznenađenja  koja leže u svima nama.


 



1372
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.