Autor: admin
Datum objave: 15.03.2020
Share


Informacija o virusu iz KBC

nedjelja, 15. ožujka 2020.

Poslano: nedjelja, 15. ožujka 2020. 17:04:00 CET


Predmet: Informacija o virusu iz KBC


Prijateljica mi je proslijedila poruku pulmologinje s KBC-a s više informacija o virusu pa prosljeđujem na znanje:


Virus je fizicki velik, tezak i zato ne lebdi nego pada, na rukama se zadrzava 5-10 min, na odjeci i tkaninama par sati, na metalu (brave i sl.) i do 12 sati.


Neotporan je na temperaturu >23C. Zato treba prati ruke toplom vodom, izlagati se suncu, prati garderobu i boraviti na suncu. Zato sto je velik, ne prolazi lako kroz zastitne maske. 5-10 min, koliko se virus zadrzava na rukama,  dug je period, za to vrijeme se moze jesti, dirati nos, oci, usta... Zato je vazno cesto prati ruke toplom vodom. Naravno, izbjegavati guzve i boravak u malim prostorijama..


Prvo se naseljava u nosu i grlu, grebucka, drazi. Ne izaziva sekreciju iz nosa (vazno za diferenciranje u odnosu na druge virusne infekcije!) Dok je tu, piti tople napitke, toplu vodu, ne koristiti hladno i led. Ispirati grlo (prijedlog Betadine za grlo), da se ne spusti dolje. Pritom se kaslje, suho, nadrazajno, bez sekreta. Ovo traje 2-4 dana. Dakle, najvaznije NEMA SEKRETA IZ NOSA.


Nakon toga, poslije 5-6 dana, virus moze sići u pluca i tada se javlja povisena temp., Suh kasalj i plitak dah (tesko disanje) su znak da je virus u plucima.

Znaci, pokusati da virus ne ode u pluca.


Najsigurnija razdaljina od zarazenog je >3m. 


Proslijedite  dalje...molim!

545
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.