Autor: Otto Klop
Datum objave: 08.10.2011
Share
Komentari:


Informacijski sustav koji hoda

Dotjerana žena....


Informacijski sustav koji hoda
Pogledate li dotjeranu ženu to može biti estetski užitak. Bez obzira na to jeste li muško ili žensko ili se možda još kolebate. Pritom vam može pasti koješta na pamet: koliko ona potroši vremena na dotjerivanje, koliko ju stoji njezin izgled, dotjeruje li se ona zbog sebe ili radi drugih, ne boji li se njezin muž otmice itd.
No èinjenica je da je ona informacijski sustav koji hoda – no, to ne pada baš svakome na pamet. Baš zato objasnit æemo da se radi upravo o tome.
Ona zna, jer uvijek ima najnovije informacije, kakva je boja i duljina kose u modi, kakve se frizure nose ovog proljeæa, ljeta i jeseni, nosi li se šeširiæ ili kapa. Ako se nosi, ona zna od kakvog materijala, kakve velièine boje i oblika. Ima li to pokrivalo i dodatni ukras – malu koprenu, cvijetiæ ili broš. U sve to je toèno upuæena. Ima informacije.
Za šminkanje lica potrebno je vrlo mnogo podataka. Valja znati kako obojiti periferne dijelove lica, a kako istaknute. Koje boje i koje se vrste boja smiju ove sezone upotrijebiti. Sjajne ili prigušene, prirodne ili sintetièke. Vrlo su važne oèi. Tu se misli na kapke, trepavice i podruèje oko oka. Obojene leæe za oèi ne æemo spominjati. Kapci su povremeno crni, a povremeno u skladu s bojom ruža na usnama. Trepavice su ravne ili savijene. One su lagano ili obilno popunjene preparatima za poveæavanje volumena. Obrve valja takoðer oblikovati u skladu propisima diktatora mode. I naravno, obojiti ih u jasno propisanom skladu s bojom kose. Usnice su kadgod punije, kadgod svjetlije, kadgod jasno obrubljene, a nerijetko sedefasta ili vlažnog izgleda. Valja znati i te informacije.
Dotjerana žena zna kakva su pravila igre, i ona biva takvom kao što je propisano. Naušnice, ogrlice, narukvice, prstenje, lanèiæe oko gležnjeva, (kolute u nosu, na jeziku i usnama dotjerane žene ne nose) spominjemo samo uzgred. Kao i oblike i velièine i poželjne marke naoèala. No i tu postoje pravila za svaku sezonu. Mijenjaju se i kolièine nakita i materijali i oblici. Boja vlastite kože je takoðer podložna modi i valja prikupiti najnovije informacije. Lice i vrat pokriva šminka, no prava preplanulost se vidi na rukama i izvire iz veèernjih haljina. A ruke moraju biti èas bijele, èas tamne, no dotjerana žena zna kakve se ruke danas 'nose'. I kakvi mirisi su poželjni. (Chanel Cristale (Eau De Parfum 1.1 oz = $66,50 ).
Nokti zahtijevaju sve više informacija. Ako su u modi umjetni nokti (a jesu!) tada su oblik, boja i velièina osnovni parametri. No postoje i dodatni ukrasi. Nokat nije više samo jednobojna površina usklaðena s drugim bojama vlastite kože, odjeæe i obuæe, veæ postaje podruèje za likovno izražavanje. Naravno da pojedini nokti mogu imati razlièite ili jednake motive, prizore i ukrase u okviru sezonski dopuštenih varijacija. U pojedinim okolnostima (plaža, npr.) vidljivi su i nokti na nogama, no o njima, kao i o nožnim prstima i stopalima, zacijelo postoji na Internetu opširna literatura i odgovarajuæe sezonske informacije koje æe dotjerana žena obilno koristiti…
Ovdje je pobrojano mnogo podataka, no još preostaje veliko podruèje obuæe i odjeæe s neophodnim dodatcima kao što su torbice, šalovi, remeni i sl. To podruèje sadrži vrlo mnogo važne graðe pa ju razni tjednici i modni žurnali na stotinama stranica jedva obuhvaæaju. Radi se i o konceptualnim informacijama i praktiènim rješenjima i o teško izrecivim potankostima, pa je najbolje prikupiti važne dodatne informacije na modnim revijama, sajmovima mode i ljepote, kozmetièkim, frizerskim i drugim salonima… Sve to je ovdje nemoguæe pobrojiti.
No osoba s namjerom da zaista bude dotjerana žena najprije mora postati skladište podataka ili slikovito reèeno informacijski sustav koji hoda.
Autor: Otto Klop
1106
Kategorije: Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.