Autor: Prof.Ana Fabijanović
Datum objave: 14.09.2018
Share


Institut Ivo Pilar i VERN najavljuju 2. međunarodnu konferenciju 'Mediterranean Islands Conference' u gradu Visu

MIC - VIS, 2018 Mediterranean Islands Conference

Institut Ivo Pilar i VERN' najavljuju 2. međunarodnu konferenciju 'Mediterranean Islands Conference' u gradu Visu

Ideje za održivi razvoj mediteranskih otoka

Grad Vis će ovoga mjeseca, dakle u rujnu, po drugi put biti domaćin međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Island Conference“. Konferencija će se, u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN'a, održati od 19. do 22. rujna u VERN'ovom akademskom centru na otoku Visu u gradu Visu: VERN' Island School (Viškog boja 3).

Svečano otvorenje MIC-a održat će se u srijedu 19. rujna s početkom u 19:00 sati u VERN' Island School. Ovogodišnja se konferencija održava uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i pokroviteljstvo grada Visa, a okuplja: preko 100 znanstvenih radova, te više od 150 znanstvenika iz 15 zemalja. Obuhvatit će se  18 tematskih područja važnih za gospodarski i društveni razvoj mediteranskih otoka. Uvodničar na konferenciji bit će profesor emeritus Michael Ursinus sa Sveučilišta Heidelberg.

Ususret donošenju novog Zakona o otocima održavanje ove konferencije ima izniman značaj,  budući da će okupiti relevantne domaće i međunarodne stručnjake, koji će kroz razmjenu znanja i spoznaja te primjenjivih znanstvenih istraživanja, diskutirati o idejama za održivi razvoj mediteranskih otoka u kontekstu važnih društveno-gospodarskih područja poput arhitekture, demografije, javnih servisa, kulture, medija, migracija, energetike, obrazovanja, poljoprivrede, ribarstva, itd. U sklopu konferencije, na kojoj je službeni jezik engleski, bit će otvorena i izložba te proglašeni pobjednici natječaja za najbolju studentsku fotografiju vezanih uz temu „Mediteran“.

Valja napomenuti kako se ovogodišnja, druga po redu MIC – Vis konferencija, se održava uz suorganizatorstvo Hrvatske akademije znanosti u umjetnosti i EMAN – a (Euro – Mediterranean Academic Network) te uz partnerstvo Francuskog instituta i Hrvatske turističke zajednice. (A. Fa.)

MIC - VIS, 2018

Mediterranean Islands Conference

BOOK OF ABSTRACTS

MIC - Vis, 2018 is held under the high patronage of the

President of the Republic of Croatia and the town of Vis

www.mic-vis.eu

The Institute of Social Sciences Ivo Pilar and VERN' University of Applied Sciences invite you to participate in the 2nd international multidisciplinary scientific conference MIC - Vis, 2018, to be held from September 19th – 22th 2018 on the island of Vis in Croatia.

http://www.mic-vis.eu

Ivo Pilar i VERN' najavljuju 2. međunarodnu konferenciju „Mediterranean Islands Conference“

https://www.vern.hr/novosti/ivo-pilar-i-vern-najavljuju-2.-medunarodnu-konferenciju-mediterranean-islands-conference

Grad Vis će u rujnu ove godine po drugi puta biti domaćin međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Island Conference“, koja će se u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN'a održati od 19. do 22. rujna u VERN'ovom akademskom centru na otoku Visu – VERN' Island School.

Ususret donošenju novog Zakona o otocima održavanje ove konferencije ima izniman značaj budući da će okupiti relevantne domaće i međunarodne stručnjake, koji će kroz razmjenu znanja i spoznaja te primjenjivih znanstvenih istraživanja, diskutirati o idejama za održivi razvoj mediteranskih otoka u kontekstu važnih društveno-gospodarskih područja poput arhitekture, demografije, javnih servisa, kulture, medija, migracija, energetike, obrazovanja, poljoprivrede, ribarstva, itd.

Michael Ursinus, Prof. em. Dr

http://www.asia-europe.uni-heidelberg.de/en/people/person/persdetail/ursinus.html

713
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.