Autor: admin
Datum objave: 26.10.2016
Share


Izjava predsjednika Plenkovića nakon Predsjedništva HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a usvojilo prijedlog o imenovanju predsjednika i potpredsjednika radnih tijela Hrvatskog sabora!

Izjava predsjednika Plenkovića nakon Predsjedništva HDZ-a

https://www.youtube.com/watch?v=DayYwDnGMio


(VIDEO) Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković dao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjavu za brojne okupljene novinare.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:


Predsjedništvo HDZ-a usvojilo prijedlog o imenovanju predsjednika i potpredsjednika radnih tijela Hrvatskog sabora!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednistvo-hdz-usvojilo-prijedlog-o-imenovanju-predsjednika-i-potpredsjednika

O SABORSKIM ODBORIMA

Na Klubu zastupnika HDZ-a donijet ćemo definitivne odluke. Imamo, dakle, 14 predsjednika saborskih odbora, nekoliko predsjednika izaslanstava i potpredsjednika kluba. Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo je o tome i donijelo odluke - koje će biti usvojene na Klubu zastupnika. Svi kolege su kompetentni za funkcije na koje se imenuju. Raspravljali smo na sjednici Predsjedništva HDZ-a - dr. Zlatku Hasanbegoviću bilo je ponuđeno mjesto predsjednika saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, on to nije prihvatio, nažalost. Mogao je dati doprinos, ali to je njegov izbor. Dr. Miro Kovač bit će predsjednik Odbora za vanjsku politiku, a Odbora za informiranje, informatizaciju i medije - Jasen Mesić.


O NOVOM MINISTARSTVU

Ministarstvo uprave će predložiti modifikaciju potrebnih zakona. Napravili smo temeljitu analizu izvješća koje je ostavila prošla Vlada - jedan od ključnih prioriteta je bio upravljanje državnom imovinom. Uočeni su brojni nedostaci i učinci neadekvatnog upravljanja državnom imovinom. Čvršće i koherentnije upravljanje državnom imovinom može pridonijeti rješavanju niza problema: neiskorišteno državno vlasništvo, stavljanje u funkciju takve imovine u korist proračuna te odnose između središnje državne vlasti i županija i općina. Broj tijela državne uprave ostat će na istoj razini.

1653
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.