Autor: admin
Datum objave: 04.07.2017
Share


Jean-Claude Juncker Donald Tusk

Sastanak na vrhu skupine G20 u Hamburgu, Njemačkoj, 7.-8.7.2017.

PRESIDENT (2014-2019)

Jean-Claude Juncker

https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/president_en

President Juncker's team

https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/president/team_en

President Juncker's team supports him in his daily work.

4 calendar items for Jean-Claude Juncker

https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/calendar_en?field_editorial_section_multiple_tid=163

Donald Tusk

http://www.consilium.europa.eu/hr/european-council/president/biography/

Sastanak na vrhu skupine G20 u Hamburgu, Njemačkoj, 7.-8.7.2017.

http://www.consilium.europa.eu/hr/meetings/international-summit/2017/07/07-08/

Čelnici skupine G20 sastat će se 7. i 8. srpnja 2017. u Hamburgu, Njemačkoj. Njemačko predsjedništvo skupine G20 izabralo je temu „Oblikovanje povezanog svijeta”.

Čelnici će raspravljati o glavnim pitanjima ekonomske, financijske, klimatske, trgovinske i razvojne politike te politike zapošljavanja. Migracijski i izbjeglički tokovi te borba protiv terorizma isto su tako ključna, globalno važna pitanja koja će se naći na dnevnom redu sastanka na vrhu.

Predstavnici EU-a na ovom sastanku na vrhu bit će predsjednik Europskog vijeća i predsjednik Europske komisije.

Vanjskopolitički događaj godine: Što se može očekivati od sastanka Putina i Trumpa u Njemačkoj?

http://www.advance.hr/vijesti/vanjskopoliticki-dogadaj-godine-sto-se-moze-ocekivati-od-sastanka-putina-i-trumpa-u-njemackoj/

Donald Trump i Vladimir Putin sastat će se idućeg tjedna u Hamburgu tijekom summita G-20, potvrđeno je iz ureda obojice predsjednika. Premda većina američkih medija upozorava da ne treba puno očekivati od predstojećeg susreta, svjetska javnost s razlogom vjeruje da će njihov sastanak biti povijesni. Ne zbog toga što bi se tijekom tog jednog razgovora mogli riješiti problemi koji su doveli do novog 'hladnog rata', već zato što bi njihov prvi izravni susret mogao predstavljati prekretnicu i promijeniti smjer globalne vanjske politike.

Ruski MVP Sergej Lavrov, koji je ocijenio da su sadašnji odnosi Moskve i Washingtona 'abnormalni' uzdržao se od izravne prognoze rezultata sastanka dvojice lidera, ali je podsjetio da su Putin i Trump u telefonskim razgovorima izrazili želju da prevladaju teškoće u odnosima dvije zemlje. 'Najvažnije je što će biti prevladana nenormalna etapa u našim odnosima, jer će dvojica lidera prvi puta razgovarati licem u lice', naveo je Lavrov. On je izrazio nadu da će 'prevladati pragmatizam', te da će susret u Hamburgu razjasniti perspektivu odnosa SAD-a i Rusije.

660
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.