Autor: admin
Datum objave: 20.09.2014
Share
Komentari:


Jedina stvar koja stoji sreći na putu je ego

Abeceda ljudskog srca

Abeceda ljudskog srca: Jedina stvar koja stoji sreći na putu je ego. Pustite ga...


Ljutnja:

Svi znamo što je ljutnja. No, što nas ljuti? Kakvi strahovi, žal, nesigurnosti iz prošlosti? Da biste svladali ljutnju morate je razumjeti. Ona vam može stvoriti neprijatelje, no neprijatelji vas neće ljutiti. Vaše misli hoće. Kontrolirajte ih i sve će biti u redu.


Dosada:

Dosadno vam je, nemirni ste, tjeskobni, povučeni. Lijek je - znatiželja. Probajte nešto novo. Naučite plesati, skijati, slikati, pjevati... Žonglirati. Pitajte za savjet djecu. Pretvarajte se da je danas posljednji dan vašeg života. Ili prvi. Ugasite TV. Uključite se u život.


Kriticizam:

Govori vam sve što trebate znati o sebi. Zato slušajte. Poreške koje vidite na drugima često su dobro zamaskirane vaše pogreške. Način na koji govorite o svijetu je način na koji će svijet govoriti o vama.


Depresija:

Ako mislite da ste depresivni, najhrabrija stvar koju možete učiniti jest da potražite pomoć. Pričajte sa svojim liječnikom. Nađite terapeuta kojem možete vjerovati. Povjerite se prijateljima. Jedite zdravo. Vježbajte. Odmarajte. Meditirajte. Ne uzimajte lijekove na svoju ruku. I uvijek se sjetite - i to će proći.


Ego:

Želite li doista živjeti - živite za druge. U svojem najboljem interesu, radite u interesu drugih. Što se manje radi o vama, više ćete dobiti. Jedina stvar koja stoji između vas i sreće je vaš ego. Pustite ga...


Strah:

On nas koči. Da ga prevladete, prepustite se. Bojite se visine? Skočite s padobranom. Bojite se pauka? Stavite jednog u ruku. Bojite se klauna? Našminkajte lice. Nije jednostavno, no život će biti jednostavniji. I manje zastrašujući.


Pohlepa:

Previše dobrog je loše. Definiraju nas vrijednosti, a ne dragocjenosti. Pohlepa puni bankovne račune i trbuhe, ali prazni dušu. Upitajte se koliko je dosta, a koliko previše. Neke stvari koje bi nas navodno trebale usrećiti to neće učiniti.


Mržnja:

Ako osjetite mržnju, prestanite. To je smrtonosna emocija. Odvest će vas tamo gdje sigurno ne želite ići. Pomirite se sa sobom i sa svijetom. Odbacite prezir, zavist, bol i bijes. Suočite se sa strahovima. Ne hranite vatru. Mogla bi vas progutati.


Nesigurnost:

Osjećaj koji može ukrasti naše živote. No, može se nadvladati. Najprije se upitajte tko vam govori ružne stvari. Otkrit ćete da je to glas u vama samima. Nastavite govoriti sami sebi da volite i da ste voljeni, da vrijedite i da ste prekrasni. Uskoro će to činiti i drugi.


Ljubomora:

Ljubomora ubija ljubav koju pokušava zaštititi. Može vas podsjetiti na to koga i zašto volite, no usput donijeti bol, tjeskobu i slomljeno srce. Da sačuvate vezu, riješite se ljubomore. Nije lako, traži vrijeme i napor, povjerenje, upornosti i strpljivost. Napor iz ljubavi. Ljubomora je zmija, odsijecite joj glavu.


Laž:

Ona nikad ne miruje. Prevrće se u nama, pokušava pobjeći, razdire nas. Zašto lažemo? Laži često pokrivaju naše najdublje strahove - da ćemo biti otkriveni, pronađeni, demaskirani, da će svi vidjeti kakvi smo doista. Da biste bili što jeste govorite istinu. Možda boli u početku, ali će vas osloboditi.


Perfekcionizam:

To je svojevrsna paraliza. Što se čvršće držite nečega, teže je to zadržati. Da biste nešto popravili, često je najbolje pustiti. Napravite sve najbolje što možete, završite i opustite se. Bit će bolje nego što mislite. Možda čak i savršeno.


Čovjek, da bi omogućio sebi da voli i da bude voljen, prethodno mora biti - slobodan   

 

792
Kategorije: Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.