Autor: Dr.sc.Slobodan Elezović
Datum objave: 11.12.2013
Share
Komentari:


Jorge Aravena

U seriji Zabranjena žena, gospodin Jorge Aravena je tumačio lik ing. Davida

Jorge Aravena

 

U seriji Zabranjena žena, (La que no podía amar) gospodin Jorge Aravena je tumačio lik ing. Davida, koji pokušava „nadigrati“ glavnoga junaka priče, gradeći se najprije njegovim prijateljem,potom kao zaljubljen u prijateljevu sestru Cynthiu,a uz to i u pokušaju šarmantog osvajačkog pohoda i izraza usmjerenog na još nekoliko žena, u zapletu zbivanja  razvijanoga nizom epizoda te telenovele.

 

Temeljna značajka Jorge Aravena je u  potencijalima njegove putenosti, što je značajan kapital toga glumca, kao ulog za uspješne uloge uspješnih osvajača žena i stvaranja „prostora“ svojem utjecaju, kroz odjeke i potpore žena kojima se poklanja i obuhvatno pripada.

 

Da je dopušteno, scenarijem i režijom, tom glumcu da se, u volumenu prirodnih datosti, većim zamahom eksponira i stvori osobito raskrižje odnosa poslovnog čovjeka, ing Davida i posebno žena oko sebe, kao istodobno mogućih prilježnica, uz poslovne odnose i suradnje u gospodarskim planovima i programima, sve epizode u seriji, s Davidom, mogle su imati veće i  jače ekspozicije u opsegu dramaturških koordinata iz temelja zbivanja i razvitka brojnih likova, sudionika u toj telenoveli.

 

Dogodilo se da je David, u tumačenju sjajnog i prirodno obdarenog glumca, ostao na marginama,i eliminiran nasiljem, u ime matičnih smjernica u radnji, koje nose glumci skromnijih potencijala i slabijih učinkovitosti u ukupnom opsegu očekivanih ekspresija, no ipak forsirani profilom likova koje tumače i značajkama uloga koje imaju u dramskoj radnji

 

Čak i velika Susana Gonzalez kao Cynthia, morala je suzdržanije primati Davidovu požudu,umjesto koje je izabirala prihvat drugoga lika, kao svojega udvarača, s tumačem skromnijih potenciajla od osobnosti Jorge Aravena.

 

To,medjutim,nije ni jednostavno niti lako,glumici iskonske  i raskošne ženstvenosti koju obilato, u finim omjerima, nosi Susana Gonzalez. Tako vrsnoj glumici je i to moguće, iako sigurno nije i  poticajno na pretpostavljeni način kreativnoga plama.

 

Izvedba telenovele Zabranjena žena,(La que no podía amar) traje, pa je vrijedno prosudjivati likove i njihove tumače, u preostalim epizodama ove tv-ponude u programu Tv – Doma.

935
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.