Autor: admin
Datum objave: 07.09.2017
Share


Kaleidoskop….

Svojom reakcijom na premještanje spomen-ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku,gospodin Hasanbegović je spontano dao svoj autoportret 'instant' političara

Svojom reakcijom na premještanje spomen-ploče  HOS-a iz Jasenovca u Novsku,gospodin Hasanbegović je spontano dao svoj autoportret 'instant' političara, koji, kao povjesničar odredjenoga stručnog područja,pokušava u danomičnoj iskustvenosti djelovati s pretenzijom širokoga odjeka iskazane riječi i stavova,koji, medjutim,nemaju postupno stvaranu slojevitost za potrebe uspješne političke aktivnosti oslonjene na osmišljenom metodološko-metodičkom izboru kao osobnom sistemu unutar sustava u kojemu pretendira biti vidljivim i utjecajnim faktorom,iako je razvidno da je gospodin emfatično upitne empatije,što je manjkavost osobe koja aspirira biti značajna na javnoj,osobito političkoj sceni.

Takvim rasponom, gospodin može pridonositi nastajanju i razvitku područja 'političke estrade' koja, složenosti hrvatske političke svakodnevice, može samo stvarati boljetice.


Valja podsjetiti na prizor iz doba kada je gospodin bio ministrom kulture u Vladi  gospodina Tihomira Oreškovića i kada je otklonio grupu novinara i snimatelja, od kojih je jedan kamerman bio pao na ledja, s teškom kamerom, dok je gospodin mirno prošao kraj posrnuloga kamermana, bez i najmanje reakcije na dogadjaj uz sebe. Bilo bi prirodno,gotovo instinktivno,da je spontano zastao i pružio ruku pomoći palom kamermanu uz sebe. Ali,ne.

Riječi koje gospodin rabi za naznaku svoje kritike Vladi su izvan 'koordinata' njegovanog intelektualca i apriorno plemenitog,dobrog čovjeka koji i jaču kritiku usmjerava iz dobrohotne temeljne polazišne platforme,odmjerenim leksičkim izborom za dimenziju kritičke opcije koju javno eksplicira.

Svega toga nema u gospodinovu javnom profilu,pa i sve što pripada ukupnoj aktivnosti na javnoj sceni treba spoznavati kao 'dubiozno motrište'.

To znači da jednakom dvojbenošću treba primati i pohvale i kritike iz toga iskustvenoga polja.        


'Slučaj ploče nametnuli su politički trgovci i reketari na kojima počiva Vlada'

https://www.vecernji.hr/vijesti/slucaj-ploce-nametnuli-su-politicki-trgovci-i-reketari-na-kojima-pociva-vlada-1193042

Komentirajući Vladine poteze u vezi s tim pitanjem, Hasanbegović ju je optužio za neodlučnost i besciljnost "pod parolom stabilnosti"



Ako se ploča i ‘za dom spremni’ miču iz Jasenovca, ako je to ustaški pozdrav tamo, onda je on ustaški i u Vukovaru, Splitu, Rijeci..., kaže bivši ministar branitelja Predrag Matić

https://www.vecernji.hr/premium/predrag-matic-sdp-branitelji-andrej-plenkovic-1192057    

No prije šest godina otvorio sam spomenik HOS-a poginulim dragovoljcima na Trgu Francuske Republike, a pred mjesec-dva otišao sam tamo da vidim što je na spomeniku, da ne bih ja sada pričao protiv ZDS, a i ja ga otvorio prije šest godina.


Tamo tog natpisa nema. Piše “udruga HOS-a”, “HOS grada Zagreba”, to sve možete vidjeti tamo, ali nema ZDS. Nema grba, sve je lijepo, pristojno, vrhunski.

Tomislav Karamarko je krivac za poplavu tih natpisa. On je privatno vrlo drag, mislim da je i dobar čovjek, ali je teški antitalent za politiku.  


Ova ploča mogla je biti stavljena u Jasenovac bez tog grba, no on je okuražio ove najcrnje desničare.

On je izmislio Culeja, Hasanbegovića, koji je ranije bio knjiški crv iz neke arhive. Karamarko ga je rodio.

Tvrdite da prije Karamarka na HOS-ovim spomenicima nije bilo grbova sa “za dom spremni”?

Ja ih nisam vidio do onoga u Splitu, to je sve rezultat njegove politike. Imate floskula da su HOS-ovci ginuli pod tim grbom pa zato ne mogu maknuti natpis, ali kad pogledate povijest, 1991. je na njihovu grbu pisalo još i HSP i pod takvim ih je grbom poginulo najviše, jer je to ‘91.

Kasnije, kada ih je Tuđman prigrlio u HV, oni su bez riječi maknuli HSP.

E, kad mogu maknuti HSP, mogu maknuti i “za dom spremni” i staviti “domovini vjerni”, što koristi Hrvatska vojska i to je lijep pozdrav.

Oni petljaju i s tvrdnjama da ih je registrirao Bauk, ali nije, registrirali su se 1998.. Da je neki službenik tada i procijenio da se radi o nedopuštenom natpisu na grbu, ne bi se to usudio reći, jer bi odmah uslijedilo ono: “Dečko, a gdje si bio ‘91.?”  Isti se pritisak radi i na saborske zastupnike kada se donose zakoni.  Kada se Đuro Glogoški pojavi u kolicima, 140 saborskih zastupnika zanijemi. Ja sam imao milijun situacija u kojima sam mogao poginuti, ali nisam i za to se nikom nemam namjeru ispričavati. Da se poslužim Plenkovićevim riječima, takvi me ne impresioniraju niti su mi atraktivni.

812
Kategorije: Ostalo
Developed by LELOO. All rights reserved.