Autor: admin
Datum objave: 15.08.2019
Share


Kardinal Bozanić predvodi proslavu Velike Gospe u Mariji Bistrici

Kardinal Bozanić primio predsjednicu Republike Hrvatsk e Kolindu Grabar-Kitarović 14.8.2019. i novoimenovanog ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske gospodina dr. sc. Gordana Grlića Radmana.

Kardinal Bozanić predvodi proslavu Velike Gospe u Mariji Bistrici

http://www.zg-nadbiskupija.hr/kardinal-bozanic-predvodi-proslavu-velike-gospe-u-mariji-bistrici-29756

Kardinal Bozanić predvodi proslavu Velike Gospe u Mariji Bistrici

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodit će 15. kolovoza 2019. godine na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije svečano misno slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici s početkom u 11 sati na prostoru Crkve na otvorenom Bl. Alojzija Stepinca.Kardinal Bozanić primio predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović 14.8.2019.

http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/kardinal-bozanic-primio-predsjednicu-republike-hrvatske-kolindu-grabar-kitarovic-29763

 Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu 14. kolovoza 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru s predsjednicom Republike Hrvatske gospođom Kolindom Grabar-Kitarović.

Na početku susreta kardinal Bozanić čestitao je Predsjednici nadolazeći blagdan Velike Gospe. Bio je to redoviti susret kardinala Bozanića i predsjednice Grabar-Kitarović u kojem su razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja.

Između ostalog, Kolinda Grabar-Kitarović je u srdačnom razgovoru upoznala kardinala Bozanića sa svojim nedavnim državnim posjetom Izraelu te o razgovoru koji je imala s direktoricom Yad Vashema o doprinosu zagrebačkog nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca u spašavanju Židova u Hrvatskoj. Tom je prigodom, kao svjedočanstvo o tome, darovala knjigu američke Židovke iz Sarajeva Esther Gitman, “Stup ljudskih prava“.


Predsjednica Republike susrela se s kardinalom Bozanićem

http://predsjednica.hr/objava/1/1/3267

14. kolovoza 2019. Zagreb

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u Nadbiskupskom dvoru sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. Bio je to redoviti susret predsjednice Grabar-Kitarović i kardinala Bozanića u kojem su razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja.

 Predsjednica Grabar-Kitarović upoznala je kardinala Bozanića sa svojim nedavnim posjetom Izraelu. Kazala je kako je tijekom državnoga posjeta Izraelu razgovarala s direktoricom Memorijalnoga muzeja posvećena žrtvama Holokausta - Yad Vashema Dorit Novak o doprinosu zagrebačkoga nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca u spašavanju Židova u Hrvatskoj. Tom je prigodom, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, direktorici Yad Vashema kao svjedočanstvo o tome darovala knjigu američke Židovke iz Sarajeva Esther Gitman “Stup ljudskih prava“.

Na početku susreta kardinal Bozanić čestitao je Predsjednici Republike nadolazeći blagdan Velike Gospe.


Kardinal Bozanić primio novoimenovanog Ministra vanjskih i europskih poslova RH

http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/kardinal-bozanic-primio-novoimenovanog-ministra-vanjskih-i-europskih-poslova-rh

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 14. kolovoza 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu novoimenovanog ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske gospodina dr. sc. Gordana Grlića Radmana.

Kardinal je čestitao ministru Radmanu na imenovanju i novoj funkciji, poželjevši mu obilje Božjeg blagoslova u obavljanju časne i odgovorne službe predstavljanja i promocije Hrvatske u međunarodnim odnosima te obrane njezinih interesa u svijetu.

Ministar Radman je Kardinala upoznao s tijekom priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine.


Zagreb, 14. kolovoza 2019. - Sastanak ministra Grlića Radmana s kardinalom Bozanićem

http://www.mvep.hr/hr/mediji/priopcenja/sastanak-ministra-grlica-radmana-s-kardinalom-bozanicem,32157.html

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se u srijedu, 14. kolovoza 2019. godine, sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem u Nadbiskupskom dvoru na zagrebačkom Kaptolu.

Na početku susreta kardinal Bozanić čestitao je ministru Grliću Radmanu na imenovanju na novu dužnost, a sugovornici su potom razmotrili niz aktualnih društvenih pitanja. Razgovarali su o važnosti djelovanja hrvatskog iseljeništva i njihovih udruga, kao i katoličkih misija u svijetu, koje su kroz povijest, a i danas to čine, iznimno pridonijele očuvanju hrvatskog te katoličkog identiteta iseljenika.

Ministar Grlić Radman razgovarao je s kardinalom Bozanićem i o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te izazovu negativnih demografskih trendova koji pogađaju gotovo sve države članice Europske unije pa tako i Hrvatsku. Sugovornici su se složili kako se radi o ključnom pitanju za opstanak hrvatske nacije.

176
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.