Autor: admin
Datum objave: 11.08.2019
Share


Kazališna premijera u Splitu

U splitskoj Galeriji Meštrović dramski ansambl 65. Splitskog ljeta u subotu navečer premijerno je izveo predstavu 'Kaligula/Britanik' u režiji Gorana Golovka.

Kazališna premijera u Splitu

https://www.jutarnji.hr/Fotogalerije/kazalisna-premijera-u-splitu/9227807/

U splitskoj Galeriji Meštrović dramski ansambl 65. Splitskog ljeta u subotu navečer premijerno je izveo predstavu 'Kaligula/Britanik' u režiji Gorana Golovka.

Režiser Golovko je ujedno i scenograf premijerne predstave za koju je odabrao i glazbu.

Dramaturg predstave je Jasen Boko, dok obje uloge, kaligule i Britanika, glumi Nikša Arčanin.

U predstavi još glume Tajana Jovanović, Ana Marija Veselčić, Ana Gruica Uglešić, Anastasija Jankovska, Goran Marković, Marjan Nejašmić Banić, Filip Radoš, Maro Drobnić, Davor Pavić, Luka Čerjan i Matija Grabić.

Premijeru su došle pogledati brojne osobe iz splitskog kulturnog života poput glumice Ane Gruice, koja je došla sa suprugom Boranom Uglešićem, a došli su je pogledati i roditelji Silvana i Špiro. Bila je i glumica Lana Barić, Zoja Odak sa kćerkom Ivom Košutić, Goran Marković, Matea Elezović, TV voditelj Davor Meštrović sa suprugom i drugi.

Kreativni ambasador, veljača 2019.: Goran Golovko, HNK Split

https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=88982

Goran Golovko omogućio je za HNK Split sudjelovanje u europskom projektu suradnje Heritart za koji su sredstva osigurana iz programa Kreativna Europa – potprogram Kultura.

S početkom u 2017. godini, projekt HERITART okuplja sedam kulturnih i umjetničkih ustanova iz Italije, Rumunjske i Hrvatske sa zajedničkim ciljem promoviranja europske kulturne baštine kroz jedinstven spoj izvedbenih umjetnosti s arheološkim i povijesnim lokalitetima. Dovođenjem suvremenih izvedbi i publike na povijesne lokalitete projekt HERITART istovremeno podsjeća na zajedničke civilizacijske temelje europskih naroda i udiše novi život baštini.

Krajem 2018. godine HNK Split pridružio se još jednom europskom projektu uz podršku sredstava Kreativne Europe. Riječ je o dvogodišnjem projektu Opera InCentro.

544
Kategorije: Kazalište
Developed by LELOO. All rights reserved.