Autor: admin
Datum objave: 21.01.2015
Share
Komentari:


Kemal Monteno

Kemal Monteno rođen je 1948. godine u Sarajevu

Kemal Monteno

https://www.google.hr/search?q=kemal+monteno&client=opera&hs=1Mk&sa=N&biw=931&bih=575&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=ex7AVNaeOYboywP3vIHYDg&ved=0CBkQsAQ4Cg

U 67-oj godini preminuo Kemal Monteno

http://hot.net.hr/glazba/mjuznjuz/preminuo-kemal-monteno

Najpoznatiji bosanskohercegovački glazbenik i šansonijer Kemal Monteno preminuo je danas u zagrebačkom KBC Rebro.

Kemal Monteno rođen je 1948. godine u Sarajevu, gdje je u drugoj polovini šezdesetih godina, nastupom na festivalu Vaš šlager sezone, započeo svoju karijeru. Otad je postao miljenik festivalske publike u Sarajevu, gdje je redovito i često bio nagrađivan. Upravo za ovaj festival nastale su neke od njegovih najljepših šansona poput Sarajevo ljubavi moja i Zemljo moja.

Kemala je oduvijek odlikovao poseban glazbeni izričaj u kojem je uspješno objedinio sevdalinke i mediteranski šarm talijanske šansone.

Njegove pjesme su s vremenom ostale prave ljubavne himne, a tijekom karijere svojim je radom doprinio i radu nekih velikih glazbenika poput Arsena Dedića, Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića, Tereze Kesovije, Gabi Novak, Nede Ukraden i brojnih drugih.

Tijekom devedesetih godina Kemo, kako ga zovu njegovi prijatelji, ostvario je veliki broj dueta i to s Radom Šerbedžijom, Borisom Novkovićem i drugima. Posljednje dane života proveo je na relaciji Sarajevo - Zagreb gdje se liječio od bolesti srca i bubrega. Prošle godine izdao je svoj 14 studijski album 'Šta je život'.

Kemal Monteno - Jedne noci, jedne zime

https://www.youtube.com/watch?v=XObT3W1bszU

Kemal Monteno-Sarajevo ljubavi moja

https://www.youtube.com/watch?v=QUY9CiI8b6w

Kemal Monteno-gitaro moja

 https://www.youtube.com/watch?v=uDzW6Rc6sfU

824
Kategorije: Glazba
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.