Autor: admin
Datum objave: 10.04.2019
Share


Kineski premijer sletio u Hrvatsku, doputovao s izaslanstvom od 250 ljudi

na prednjim su vratima gosta još čekali domaćini. Predvodio ih je premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana, koju javnost nema prilike često vidjeti

Kineski premijer sletio u Hrvatsku, doputovao s izaslanstvom od 250 ljudi

https://www.vecernji.hr/vijesti/kineski-premijer-sletio-u-hrvatsku-doputovao-s-izaslanstvom-od-250-ljudi-1312259/galerija-356276?page=1


Zrakoplov kineskog premijera sletio je oko 19.30, i dok su iz stražnjeg dijela grdosije već izlazili članovi izaslanstva, na prednjim su vratima gosta još čekali domaćini. Predvodio ih je premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana, koju javnost nema prilike često vidjeti.


Ana Maslać Plenković mlađa je od supruga devet godina te je Dubrovkinja hercegovačkih korijena. Upoznali su se u Saboru, dok je on bio zastupnik, a ona, kao diplomirana pravnica, radila kao šefica Saborske službe za pravne poslove. Vjenčali su se u Aninom rodnom Dubrovniku u listopadu 2014., samo u prisutnosti kumova, a dva mjeseca nakon toga rodio im se sinčić, a u veljači 2017. i kći. 


Nakon dočeka, Plenković i supruga s gostima su otišli na večeru.

SLUŽBENI POSJET

FOTO: KINESKI PREMIJER STIGAO U HRVATSKU

U utorak navečer kineski premijer snimljen je na večeri s hrvatskim kolegom. Obojica su bili u pratnji supruga, a večerali su u restoranu Dubravkin put.

 

Dubravkin Put, večera premijera  RH i NR Kine, sa suprugama…9.4.2019.

https://100posto.hr/datastore/imagestore/original/1554886844vladaRH.jpg?v=1554886844




RIJETKA JAVNA POJAVLJIVANJA PLENKOVIĆEVE SUPRUGE Samozatajna pravnica supruga prati samo na najvažnijim događanjima, a inače nastoji voditi život dalje od očiju javnosti

https://100posto.hr/scena/samozatajna-pravnica-supruga-prati-samo-na-najvaznijim-dogadanjima-a-inace-nastoji-voditi-zivot-dalje-od-ociju-javnosti

Premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana zajedno su dočekali predsjednika Državnog vijeća Narode Republike Kine. Li Keqiang stigao je u Zagreb u društvu svoje supruge u službeni posjet Hrvatskoj, a posjetit će u četvrtak gradilište Pelješkog mosta i Dubrovnik gdje će sudjelovati na 8. sastanku šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine. Kasnije je Vlada Republike Hrvatske na službenim stranicama objavila i fotografiju druženja dva para na večeri.

Moguće da je gospođa Plenković premijeru Kine o Dubrovniku i ljepotama kraja koji će sutra upoznati. Ne bi bilo čudno, budući da je Ana Maslać Plenković rodom iz Dubrovnika. Rijetke su prilike u kojima se premijerova supruga pojavljuje u javnosti stoga je dodatno time naglašena važnost posjete kineskog premijera. Maslać Plenković zaista se nastoji držati izvan očiju javnosti, a nastoji također zaštititi i svoju djecu nepotrebne pozornosti.

Kod Pape i na dočeku čelnog čovjeka NR Kine

Plenković svoje obveze odrađuje većinski sam, a supruga je tu tek onda kada treba. Otkako je postao premijer, Ana Maslać imala je tek dva službena pojavljivanja. Ovo potonje, s kineskim parom te ono iz 2017. godine kada je s djecom i suprugom u Vatikanu bila na audijenciji kod pape Franje. Sofisticirana Ana odjevena je u obje prilike bila sjajno i primjereno prilici. Kod Pape se odlučila za potpis domaće modne kuće Nebo, bila je odjevena u elegantnu crnu haljinu, a od nakita su bile prisutne 'njene' konavoke - tradicionalne naušnice s dubrovačkog kraja.

Plenković je prvi hrvatski premijer koji je tijekom obnašanja te funkcije postao otac

U posjeti Papi bila je i kćerkica para, tada je imala svega osam mjeseci. Naime, Plenković je prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao tata. U veljači 2017. Ana je rodila djevojčicu u Petrovoj bolnici. Tada je poznati otac dolazio u posjet supruzi u bolnicu, a nisu mu smetali ni fotografi, ništa nije moglo remetiti veselje zbog prinove. Prije nje, par je dobio dječaka kojeg je Ana, inače, rodila na svoj rođendan, krajem prosinca 2014. godine. Vjenčali su se par mjeseci prije dolaska sina na svijet u njenom rodnom Dubrovniku.

Ljubavna priča para počela je, koliko je poznato, na radnom mjestu, iako se ne zna kada su se i kako točno upoznali. Ono što se o Ani Maslać Plenković zna jest da je šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale u hrvatskom Saboru. Navodno se radi o tradicionalnoj ženi, vjernici konzervativnog životnog usmjerenja.

Svega dva službena javna pojavljivanja upisala je tako gospođa Plenković. Osim toga, uhvaćena je jednom prilikom u šetnji centrom grada, što govori da se gospođa rijetko kreće žilama kucavicama javnog zagrebačkog života i zbivanja. I njoj i premijeru važno je, čini se, odvojiti privatni od poslovnog dijela. Pametna je to i zdrava odluka, a čuvanje, umjesto skupljanje političkih poena na obitelji, treba pozdraviti - simpatizirali Plenkovića ili ne.



 

469
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.