Autor: admin
Datum objave: 07.06.2014
Share
Komentari:


Klasične skladbe

Koncert,subota, 14. lipnja 2014. godine u 20 sati

Koncert

klasičnih skladbi

Dvorac Sv.Križ Zečretje


Duo Lada Bujas Majić, sopran

i Ana Žgur, klavir

Željko Vlahović, klavir - solo


Bruno Bjelinski : Poruka jedne žene

 (1909.-1992.)    Ti sve čuješ


Ivo Parać:          Con gli angioli

(1890. – 1954.)


Johannes Brahms: Sonata u C-duru, op.1.

(1833. – 1897.)     Allegro

Andante (Nach einem altdeustchen Minneliede)

Scherzo, Allegro molto e con fuoco

Finale, Allegro con fuoco


Isaac Albeniz:IBERIA (Suita za klavir, 1. od 4 knjige)

(1860. – 1903.) Evocation

                       El Puerto

                       El Corpus Christi en Sevilla



LADA BUJAS MAJIĆ diplomirala je solo pjevanje 1985. g. i 1992. g .magistrirala u klasi Nade Puttar Gold na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Istakla se izvedbom uloge grofice u Figarovom piru W.A.Mozarta 1992. u HNK Zagrebu S Mladenom Raukarom od 1985. do 1998. godine ostvarila je niz zapaženih cjelovečernjih koncerata solo pjesme (Schubert, Schumman, Brahms, Wolf, Wagner, Strauss, Rameau, Faure, Duparc, Debussiy, Satie, Rahmanjinov, Prokofijev),.Godine 2007. objavljen je dvostruki CD pod nazivom „Poziv na put“ kojim je zabiljezena ta suradnja. Nastupala u oratorijskim djelima Mozarta (Krunidbena misa, Regina coeli, Exultate jubilate), Händla, Bacha, Pergolesia (Stabat Mater). Posebni interes za hrvatsku vokalnu glazbu urodio je otkricem neobjavljenih Zajčevih vokaliza izbor kojih je objavila 120 godina nakon nastanka.

Pročelnica je pjevačkog odjela u glazbenoj školi «Vatroslav Lisinski» u Zagrebu, te je s uspjehom pomirila reproduktivni i pedagoški rad.


ANA ŽGUR je diplomirala glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija. Nakon završenog studija usavršava se na brojnim seminarima u Njemačkoj, Estoniji i Hrvatskoj kod prof. Dr.h.c. Arba Valdme (“ Hochschule fűr Musik und Tanz ” u Kőlnu). Od 2009. godin sa  suraduje sa skladateljem  Zoranom Ščekićem te zapaženim izvedbama predstavlja njegovu mikrotonalnu netemperiranu glazbu u zemlji i inozemstvu. Nastupa s nizom solista i komornih sastava pokazujuci veliku sklonost za komorno muziciranje.

Od 1999. godine zaposlena je kao profesorica klavira na Glazbenoj školi “ Vatroslav Lisinski”.


ŽELJKO VLAHOVIC, koncertni pijanist, rođen je u Zagrebu 1973. godine. Klavir je diplomirao s najvišim ocjenama na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na Visokoj školi za glazbu u Grazu, a poslijediplomski studij završio je na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu na Majni.

Svojim brojnim pijanističkim nastupima obišao je Njemačku, Austriju, Sloveniju, Italiju, Englesku, Češku, Nizozemsku, Hrvatsku i Japan. Pored solističkih koncerata nastupao je i u pratnji raznih simfonijskih, filharmonijskih, komornih i drugih orkestara. Često je priređivao  humanitarne koncerte.

Na domaćim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima postizao je zapažene uspjehe te je dobitnik većeg broja nagrada i priznanja.

Povodom iznimno uspješnih koncertnih turneja u Japanu i Češkoj.dva je puta primio  Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu  Godine 2007. kritika istice njegov CD posvećen djelima Franza Liszta snimljen u Berlinu.

Hrvatske i njemačke radijske stanicama prenosile su snimke njegovih koncerata, a svoje glazbeno umijeće predstavljao je i televizijskim nastupima. 

Najčešće koncertira u Njemačkoj gdje je  nastupao u gotovo svim najvećim koncertnim kućama (Berlin-Konzerthaus, Hamburg - Laeishalle, Stuttgart - Liederhalle, Duesseldorf - Tonhalle, Bremen - Konzerthaus...), a njemačka kritika istice  njegov poetsko-virtuozni stil u pristupu glazbi i  prozvala ga je „Pjesnikom među pijanistima“,  „Virtuozom poezije“.

Osim klasične glazbe zanima se  i za druge muzičke žanrove  i kompozitor je ciklusa 12 sefardskih pjesama za glas i klavir.


Uživajte u glazbi koju Vam nude umjetnici u svetokriškom dvorcu!

 

1079
Kategorije: Glazba
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.