Autor: admin
Datum objave: 02.02.2018
Share


KOLOKVIJ HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI i HRVATSKE ZAKLADE ZA ZNANOST

Koji sve socio-demografski, iskustveni i drugi faktori određuju razinu zabrinutosti za online privatnost individualnih korisnika Interneta u Hrvatskoj

KOLOKVIJ

HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI i HRVATSKE ZAKLADE ZA ZNANOST

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska zaklada za znanost nastavljaju s ciklusom znanstvenih predavanja kojima će se predstaviti istaknuti hrvatski znanstvenici.

Tim se kolokvijima široj znanstvenoj zajednici i svima zainteresiranima nastoji približiti zanimljive znanstvene teme i predstaviti najnoviji rezultati hrvatskih istraživačkih projekata.

Pozivamo Vas na XIII. KOLOKVIJ koji će održati

Dr. sc. Jelena Budak

Ekonomski institut, Zagreb

u srijedu, 07. veljače 2018. u 14 sati

u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Strossmayerov trg 14, Zagreb

Uvodna riječ:

akademik Dario VRETENAR, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost

Veliki se dio naših svakodnevnih aktivnosti odvija u online okruženju. Zabrinutost za očuvanje privatnosti utječe na naše ponašanje i odluke koje donosimo kada smo na Internetu.

Koji sve socio-demografski, iskustveni i drugi faktori određuju razinu zabrinutosti za online privatnost individualnih korisnika Interneta u Hrvatskoj i kako se ona odražava na njihove izbore pri odlučivanju?

Jesu li spremni žrtvovati dio svoje privatnosti i pružiti još više osobnih informacija u zamjenu za koristi koje pruža Internet? Ili se u želji očuvanja svoje privatnosti priklanjaju zaštitničkom ponašanju? Koje poslovne politike i regulativa mogu zadovoljiti potrebe korisnika Interneta za očuvanjem privatnosti? Odgovore na ta pitanja daje prošireni model online zabrinutosti za privatnost, empirijski testiran na uzorku više od 2000 hrvatskih građana.

Predstavit će se rezultati istraživanja na projektu Extended Model of Online PRIvacy CONcern –PRICON, financiranog od strane HRZZ.

Veselimo se Vašem dolasku!  

600
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.