Autor: redakcija
Datum objave: 19.05.2012
Share
Komentari:


Komparacije i inspiracije

kultura....kultura....kultura.....život

Komparacije i inspiracije…..

 

Kultura je sve u izrazu čovjekova osobnog i šireg društvenoga iskustva, u kretanju i pojavama svakodnevice, kao izazova i reagiranja na izazove u rasponima i razinama.

Kultura su misli koje mislimo, zalogaji koje kušamo, zrak koji udišemo….

Sve što nas iskazuje kao odraz našega unutarnjeg ili vanjskog impulsa,  pripada slojevima sadržaja – kultura.

U tom poimanju nema –nekulture, tek zamjećujemo i razlučujemo različite i raznovrsne kakvoće kulture i njene razine, kao niže ili više, slabije ili jače…..

 

Obilato područje umjetnosti, prirodno, pripada kulturi, pa riječju o umjetnostima, govorimo o osobitoj vrsti i sustavima kulture koji nam ukazuju da se samo u umjetnosti čovjek i njegova priroda, njegova sudbina i sve što mu se zbiva, što stvara na putu izmedju Zemlje i Neba, ima naglašenu poziciju univerzalnog subjekta pažnje……..analitičke spoznaje i zaključaka, kao dragocjene sinteze o optimalnim uvjetima za mogućnosti ostvarenja čovjekova života i kreativnih snaga u svakodnevnom iskustvu i djelovanju.

 

Francuska je jedna o europskih velesila u području kuture, što znači –u ponudi oblika, vrsta života i rada, stvaranja i rezultata, nizom generacija svojih ljudi.

 

U najnovijem  momentu tek formirane francuske Vlade, u netom početom mandatu Françoisa Hollande, sedmoga francuskog Predsjednika V.republike, koju je1958. utemeljio legendarni predsjednik Charles de Gaulle, susrećemo i ličnost ministrice kulture Vlade Francoisa Hollande, a asocijacije uz sjećanja starijih, nas vode i ličnosti prvoga minuistra kulture francuske Vlade, u doba Charlesa de Gaullea.

Bio je to velikan –

André Malraux

http://en.wikipedia.org/wiki/André_Malraux

fotosi,štiva

http://www.google.com/search?q=andre+malraux&hl=en&client=opera&hs=ffi&rls=en&channel=suggest&prmd=imvnsob&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=x363T-naOKvU4QTc1uzaCQ&ved=0CG4QsAQ&biw=991&bih=637

 

…………..netom imenovana ministrca kulture u Vladi Ekselencije Hollande, je -

Aurélie Filippetti

http://fr.wikipedia.org/wiki/Aurélie_Filippetti

fotosi,štiva

http://www.google.com/search?q=aurelie+filippetti&hl=en&client=opera&hs=0G3&rls=en&channel=suggest&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0X23T7_5IYPm4QSEjZW9CQ&ved=0CGYQsAQ&biw=991&bih=637

 

Evolucija socijalnog vremena i pojava, kriterija i smjernica, vizija i mogućnosti, može se tek simbolično promatrati i profilom osobnosti obnašatelja dužnosti osobito u području kulture kao najšireg temelja društvenih uvjeta i izraza društvene svijesti o sebi i životu, razvitku, mogućnostima i postignućima…..

862
Kategorije: Fenomeni
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Developed by LELOO. All rights reserved.